Voor de beloften staat maandagavond in de Beloftencompetitie Divisie A de thuiswedstrijd tegen Jong NAC Breda op het programma. Na de knappe 0-3 uitzege op Jong Ajax van vorige week, bezet de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong momenteel met 28 punten de zesde plaats. De beloften uit Breda staan met 12 punten op de elfde plaats. Volgens Jean-Paul de Jong is de wedstrijd tegen Jong NAC Breda een mooi moment om te zien waar zijn ploeg op dit moment staat.

“Vorige week hebben we een tegenstander van naam verslagen die hoog staat in de competitie”, zegt De Jong. “Nu spelen met dezelfde groep tegen een tegenstander van een ander niveau, die een moeilijk seizoen speelt. Als je een goede prestatie levert door drie punten te pakken tegen Jong Ajax en een aantal spelers mogen op de bank zitten bij het eerste, dan is het interessant om te zien hoe het vervolgens tegen Jong NAC Breda gaat. Dan zie je hoeveel de punten die we tegen Ajax hebben gepakt waard zijn.”

Dat een aantal spelers van de beloften afgelopen zondag bij het eerste op de bank zaten of zelfs minuten hebben gemaakt, is volgens de beloftentrainer een goede zaak. “Het is hartstikke mooi dat die spelers erbij mochten zijn. Daar is het om te doen, dat zij perspectief zien bij FC Utrecht en dat de club hen die kans geeft. Dat ze geselecteerd zijn voor het eerste is een teken dat zij zich goed ontwikkelen bij de beloften. Het is ook een motivatie om te blijven presteren bij Jong FC Utrecht. Dat geldt ook voor de spelers die er niet bij zaten, maar dat wel graag hadden gewild”, aldus De Jong.

Jong FC Utrecht kan maandagavond weer beschikken over Marc Anthony Klok, die voldoende hersteld is van zijn blessure. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en is vrij toegankelijk voor publiek. De ploegen trappen om 18.30 uur af.