De beloften van FC Utrecht hebben Jong Ajax overtuigend verslagen. Het werd 0-3 na een 0-2 voorsprong bij rust. Op slag van rust kwam de thuisploeg met tien man te staan door een tweede gele kaart van Joeri de Kamps.In de derde minuut kreeg FC Utrecht de eerste kans van de wedstrijd. Elroy Pappot stuurde Kevin van Kippersluis aan de linkerzijde weg. Zijn schot belandde in het zijnet. In de dertiende minuut kwam Ajax voor het eerst gevaarlijk in de buurt van het doel van Erik Cummins. Lesley de Sa gaf vanaf links voor, waarna  Hoesen over de bal heen stapte en het schot van Tobias Sana belandde op de paal.

Controle
Drie minuten later was het weer FC Utrecht. Een diepe bal van Yannick Cortie kwam op twintig meter van het doel bij Pappot terecht. De middenvelder kreeg de bal niet onder controle. Hij kon slechts nog zijn teen tegen de bal aanzetten, waardoor deze in de handen van Ajax-doelman Chiel Kramer kwam.

De volgende aanval was voor Ajax. Maar na ruim twintig minuten lukte het Sana niet om de hoge bal van Hoesen achter Cummins te krijgen. De Utrechtse doelman kon de bal nog op tijd tot corner verwerken. FC Utrecht stond goed op het middenveld en eveneens in de verdediging, maar het had grote moeite om onder de druk van de Amsterdammers uit te komen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong kwam er slechts uit met een counter na een afgeslagen aanval van de thuisploeg.
ScoreZeven minuten voor rust was het FC Utrecht dat de score opende. Een goede bal van Soufyan Moro belandde in de voeten van de goed spelende Elroy Pappot. Pappot twijfelde geen moment en schoof de bal onder doelman Kramer door. Daarna ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg was onzorgvuldig in afleveren van de laatste bal voor het doel, maar dit was ook de verdienste van FC Utrecht dat goed in positie speelde. Bovendien had de thuisploeg veel overtredingen nodig om FC Utrecht in de uitbraken af te stoppen.

Rood
Een minuut voor de rust werd dit Ajax fataal. Na weer een overtreding volgde een vrije trap van Yassin Ayoub. Via de binnenkant van de paal ging de bal over de doellijn: 0-2. Na de aftrap volgde de zoveelste overtreding van Joeri de Kamps waarna de nummer zes van Ajax met een tweede gele kaart het veld moest verlaten.

FC Utrecht kwam na de rust ongewijzigd het veld in terwijl aan Amsterdamse zijde Ligeon het veld in kwam voor Lukoki. Ondanks de man-meer-situatie kreeg Ajax de eerste mogelijkheid van de tweede helft. Sana haalde in het Utrechtse strafschopgebied hard uit. Erik Cummins stond zijn mannetje en bezwoer het schot door met een katachtige beweging de bal onschadelijk te maken. Twee minuten later, in de 57ste minuut, schoot Danny Hoesen vanaf vijf meter afstand over het Utrechtse doel.

0-3
In de 65ste minuut van de tot dan toe gelijk opgaande wedstrijd was het Kevin van Kippersluis die als een duveltje uit een doosje in eens voor de Amsterdamse goali Kramer stond. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal over de lijn: 0-3. Ajax bleef met tien man zoeken naar een treffer, maar aanvallen van Sana en Hoesen belandden vaak ver over het Utrechtse doel van een goed keepende Cummins.

Een kwartier voor tijd was het Erik Cummins die in de weg stond  voor de Amsterdamse treffer. De zojuist ingevallen Dejan Meleg schoot op het doel, maar weer was het de Utrechtse doelman die zijn waarde bewees en het doel schoon hield.

Zesde
Door de winst staat FC Utrecht nu zesde in de Beloftencompetitie Divisie A. sc Heerenveen is inmiddels kampioen. De Friezen wonnen met 2-3 bij PSV en zijn niet meer te achterhalen door de concurrentie. Jong FC Utrecht speelt volgende week maandag thuis tegen FC Twente. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt om 18:30 uur afgetrapt.

Karakteristieken
0-1  38’ Elroy Pappot
0-2  45’ Yassin Ayoub
0-3  67’ Kevin van Kippersluis

Geel:
18’ Elroy Pappot
21’ Joeri de Kamps
39’ Joël Veltman
45’ Joeri de Kamps (2x geel, rood)
87’ Stefano Denswil

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Gévero Markiet Jordi Balk, Yannick Cortie, Ralph Owusu; Esmat Shanwary (77’ Maikel Lange), Yassin Ayoub, Elroy Pappot; Soufian Moro, Radovan Mitrovic, Kevin van Kippersluis.

Opstelling Jong Ajax: Chiel Kramer; Joël Veltman, Stefano Denswill, Mitchell Dijks; Nicolai Boilesen(67’ Lucas Andersen), Joeri de Kamps, , Thulani Serero, Tobias Sana (77’ Dejan Meleg); Jody Lukoki (46’ Ruben Ligeon), Danny Hoesen, Lesley de Sa.