Van 25 februari tot en met 9 maart organiseert FC Utrecht diverse activiteiten in Rhenen. FC4YOU, de maatschappelijke afdeling van FC Utrecht, zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl van jongeren in de provincie Utrecht. In samenwerking met GGD Midden-Nederland bezocht FC4YOU de Openbare Daltonschool De Bantuin in Rhenen.

Openbare Daltonschool De Bantuin stimuleert haar leerlingen om gezond te leven. Twee keer per week eten de kinderen groente of fruit in de pauze, het zogenaamde ‘gruiten’. Tijdens diverse lessen wordt uitgelegd hoe je zuinig op je lichaam moet zijn en de school doet mee aan alle sportactiviteiten die in Rhenen worden georganiseerd. FC Utrecht moedigt deze activiteiten aan en bracht met twee spelers van FC Utrecht O19 een bezoek aan de groepen 6 tot en met 8 van De Bantuin. Ook wethouder Klein Kranenburg was hierbij aanwezig.

De voetballers Aleksandar Bjelica en Romano van der Stoep deden een quiz met de kinderen, waarna de kinderen vragen mochten stellen. De vragen waren uiteenlopend. Van ‘Wat moet je doen en laten om een profvoetballer te worden?’ en ‘Hoe lang voetballen jullie al?’ tot ‘Waar willen jullie het liefst voetballen’ en ‘Letten jullie ook goed op wat je eet?’. Daarna was er voor alle kinderen een poster en werden handtekeningen uitgedeeld. Na afloop werd op het plein nog even gevoetbald.

Al met al was het een zeer geslaagde ochtend, waar zowel de spelers als de kinderen van genoten.