Vandaag, zondag 3 maart 2013, is een samengesteld meidenteam van voetbalvereniging VVIJ uit IJsselstein de strijd aan gegaan met het FC Utrecht Talententeam onder 15 jaar. Dit naar aanleiding van de onder 16 beloftencompetitie in de regio Midden-Nederland. Een mooi initiatief dat zo langzamerhand zijn vruchten begint af te werpen onder andere kijkend naar de ontwikkeling van de speelsters.

In de eerste helft speelde FC Utrecht redelijk attractief voetbal. Goede combinaties en dieptepasses werden afgewisseld met individuele acties en schoten op doel. Snelle acties en assists van de buitenspeelster Ashleigh Weerden waren vanaf het begin een bedreiging voor de tegenstander. Ook de verdediging onder leiding van captain Ivana van Walstijn had de boel goed op slot. Af en toe werd de lange bal nog te veel gehanteerd en was het hier en daar wat slordig, maar al met al een uitstekend begin.

De meiden van FCU scoorden er op los met als resultaat een 7-0 ruststand. Maar de thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. De tweede helft had Utrecht weliswaar nog genoeg kansen, VVIJ kwam steeds verder van de eigen goal vandaan. Keepster Daniëlle Fafieanie moest even wakker blijven, want VVIJ had een aantal snelle counters en onverwachte schoten. Toen het Utrechtse team weer grip kreeg op de wedstrijd, kwam de rust enigszins terug in het spel. Het in grote getale aanwezige publiek kon genieten van een aantal prima voorzetten en steekpasses dwars door de IJsselsteinse verdediging. In blessuretijd scoorde Utrecht nog de verdiende afsluiter van de wedstrijd.

Vanaf de eerste kans van Melanie van Walstijn in de allereerste minuut tot het laatste doelpunt van Mijke Roelfsema werd er door beide partijen een prima inzet getoond! Het harde werken van VVIJ werd deze keer helaas niet beloond. Ondanks de ruime en verdiende overwinning is er nog genoeg te verbeteren in het spel van de Utrechtse talenten. De komende (competitie-)wedstrijden en trainingen geven daar een mooie gelegenheid voor.