De Raad van Commissarissen van FC Utrecht voert momenteel diverse gesprekken met de Raad van Advies en de Stichting Beheer Aandelen over de vorming van het bestuur voor de Stichting Continuïteit. Deze stichting bewaakt de Golden Share, het gouden aandeel, van de club. Hierin worden de continuïteit en de identiteit van FC Utrecht gewaarborgd, zoals de speelstad en de clubkleuren.

"Zoals bekend, is de club in overleg over een nieuwe aandelenverhouding. Daarin bestaat het plan om 99% van de aandelen over te dragen aan de Frans van Seumeren Holding. Nu heeft deze holding 63% van de aandelen van de club in handen. Het ene aandeel dat overblijft, garandeert de continuïteit van FC Utrecht. De Raad van Advies is hierin een bijzondere gesprekspartner als adviesorgaan”, zegt Jacques van Ek, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht.

Raad van Advies
In deze Raad van Advies, de vertegenwoordiging van de geledingen binnen FC Utrecht, hebben zitting: Teun den Hartog (voorzitter van de SupportersVereniging FC Utrecht), Eddy Overweg (voorzitter van De Vrienden van FC Utrecht) en Frans van Lent (vertegenwoordiger namens de Business Club en voorzitter van de Raad van Advies). “Met deze raad is sowieso regulier overleg”, vervolgt Van Ek. “Maar rond deze aandelenoverdracht vindt frequenter overleg plaats. Met hen is besproken dat zij betrokken worden bij het vormen van het bestuur van de Stichting Continuïteit. Tenminste één lid van dit nieuwe bestuur dient tenslotte het vertrouwen van de Raad van Advies te hebben.”

Stichting Continuïteit
Bovendien is de Raad van Commissarissen, onder leiding van voorzitter Jacques van Ek, in gesprek met Gemeente Utrecht en de KNVB, als licentieverstrekker aan de voetbalclub, over de voorgenomen verandering in aandelenstructuur. Gezien de prettige gesprekken verwacht Van Ek dat de overdracht van resterende 36% van de aandelen spoedig wordt afgerond.