De wedstrijd van vanmiddag tegen de 11 Arnhemmers van trainer Marino Pusic kan worden verdeeld in 2 gedeeltes. In het deel voordat er rode kaarten werden getrokken werd er voetballend gestreden en was het dan weer de thuisploeg, dan weer de bezoekers die als bovenliggende partij kon worden aangemerkt. Al na 4 minuten spelen komt Sean Klaiber goed voor zijn tegenstander en verovert zo de bal. Hij stoomt op richting het Arnhemse doel en in het strafschopgebied gaat de bal strak breed naar de mee opgekomen Romano van der Stoep. Gehaast als hij is mist hij jammerlijk. Vitesse antwoord met een vlammend schot van Elmo Lieftink, maar gelukkig voor de thuisploeg spat het uiteen op de lat. Dan, in de 33e minuut, trapt doelman Mike Havekotte over de bal waarmee hij de deur open zet voor de Arnhemse aanvallers. Hij trekt in het strafschopgebied aan de noodrem en kan met een rode kaart inrukken. Zijn plaats wordt ingenomen door Jaimy Schaap en hij heeft de ondankbare taak de strafschop te stoppen. Dat lukt hem bijna maar hij kan toch niet voorkomen dat Vitesse/AGOVV de leiding neemt. 0-1 in de 33e minuut. De ploeg van trainer Robin Pronk kijkt niet alleen tegen een achterstand aan, maar moet ook nog eens ruim een uur 10 tegen 11 spelen. Maar dat probleem loste zich al snel op. Op slag van rust gaat Sean Klaiber weer goed door en daarbij wordt hij getorpedeerd door Abdel Metalsi. FC Utrecht krijgt een penalty en Metalsi zijn 2e gele kaart. Van der Stoep weet wel raad met zo’n buitenkans en schiet de bal beheerst binnen.

Het 2e bedrijf is het andere gedeelte van de wedstrijd. Want zowel de stand als het aantal beschikbare spelers is weer in evenwicht. Er ontstaat meer ruimte op het veld en het spelbeeld is veranderd. Aleksandar Bjelica neemt het voortouw en zijn solo eindigt met een teruggetrokken bal. Marijn de Kler van Vitesse schrikt daar zo van, dat hij de bal achter zijn eigen doelman werkt. 2-1 in de 48e minuut. De thuisploeg is de bovenliggende partij in de fase die daarna volgt, al hoewel het uitkijken bleef. Vitesse/AGOVV gaf zich niet zomaar gewonnen en zette met regelmaat aan voor een offensief. Maar de goed keepende Jaimy Schaap stond geen doelpunt meer toe. In de slotfase van de wedstrijd leek het er op dat Vitesse toch nog langszij zou komen, maar het geluk ontbeerde hen. De vele kansen in de 2e helft waren aan de Utrechtse voorwaartsen niet zo besteed. Ofwel er werd een verkeerde keuze gemaakt, ofwel men ging voor eigen succes. Hoe dan ook, pas ver in blessuretijd wist invaller Hamza Boukhari Gyrano Kerk met een fraaie crosspass te bereiken. Gyrano speelde doelman Jeroen Houwen fraai en beheerst uit en tekende zo de 3-1 aan.

Trainer Robin Pronk was kort en bondig in zijn analyse: “Wij hebben veel te lang gewacht met de wedstrijd op slot te gooien, vind ik. Daardoor bleef het lang spannend, want Vitesse had voldoende mogelijkheden om langszij te komen. Onze verdedigers hebben goed werk geleverd. Als onze voorwaartsen sneller en betere keuzes gemaakt hadden, hadden wij veel eerder de wedstrijd kunnen beslissen.”

Door deze zege passeert FC Utrecht O19 (A1) Vitesse/AGOVV A1 op de ranglijst en staat het op plek 3 met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week wacht de wedstrijd tegen koploper PSV A1 op de Herdgang in Eindhoven.

FC Utrecht O19 (A1) - Vitesse/AGOVV A1   3-1 (1-1)
33. Vitesse/AGOVV 0-1 (strafschop)
45. van der Stoep 1-1 (strafschop)
48. eigen doelpunt 2-1