FC Utrecht verloor afgelopen zaterdag onverdiend van Sparta B1 en zag de onderste twee ploegen, die beiden wonnen, weer naderbij komen. Met de goede prestatie van afgelopen woensdag in Tilburg in het achterhoofd ging FC Utrecht vol vertrouwen deze wedstrijd in. Al snel bleek dat ook Sparta veel moeite had met het spel van FC Utrecht. Utrecht kreeg in de omschakeling enkele goede mogelijkheden, o.a. door een prachtige rush van Anthony Berenstein, maar zijn inzet ging net voorlangs. Sparta kreeg welgeteld één goede mogelijkheid, maar keeper Barry van den Brink redde fraai op de inzet van de Sparta rechtsbuiten en in de rebound blokte Jardel Drenthe de inzet van de Sparta spits uitstekend. Zodoende brak de rust met 0-0 aan.

Sparta kwam al snel in de tweede helft op voorsprong toen FC Utrecht de bal niet goed uit de verdediging wist weg te werken en linksbuiten Yesin Ben Mohamadi er als de kippen bij was om de bal in het Utrecht doel te schieten. Daarna was het alleen Utrecht dat de klok sloeg. Jammer genoeg waren de kansen niet aan de Utrechters besteed, stond ook twee keer de paal en één keer de lat en ook een dosis pech de verdiende Utrecht treffer in de weg. Utrecht ging zelfs met 4 spitsen spelen in de laatste fase van de wedstrijd, maar diep in blessuretijd besliste Sparta spits Finn Stokkers de wedstrijd definitief in Spartaans voordeel. Ondanks deze nederlaag moet de ploeg de toekomst met vertrouwen tegemoet zien, want met deze inzet en iets meer geluk moeten de punten ongetwijfeld gaan komen.