FC Utrecht O16 hervatte vandaag de competitie weer, het moest dit wel doen zonder trainer Marcel van der Net die ziek thuis op bed lag. De honneurs werden vandaag waargenomen door Robert Wijnands en Sjors Ultee. FC Utrecht startte stroef aan de wedstrijd en kansen waren er in het eerste kwartier nauwelijks te melden voor beide teams. De eerste echte kans na twintig minuten van FC Utrecht was ook gelijk raak, een voorzet van rechts werd prima binnen gekopt waarmee de stand op 1-0 kwam. Een kleine tien minuten later mocht FC Utrecht de voorsprong verdubbelen via een penalty na hands in de zestienmeter. De penalty werd nog gestopt door de keeper, maar de rebound werd wel gescoord waarmee het 2-0 werd. Drie minuten na de penalty komt FC Twente terug in de wedstrijd door ook hun eerste kans te benutten, waardoor het 2-1 werd. Een voorzet in de blessuretijd van FC Twente werd door de wind opgepakt en belande vanuit het niets achter de keeper van FC Utrecht waardoor beide teams met een 2-2 stand de rust in gingen.

Binnen vijf minuten na de rust komt FC Utrecht weer op voorsprong, een goede bal van achteruit word op waarde geschat door de spits, die omspeeld de keeper en scoort de 3-2.  Vijf minuten later is de wedstrijd weer helemaal open, de keeper van FC Utrecht krijgt na ongelukkig hands buiten de zestienmeter een rode kaart waardoor FC Utrecht de resterende dertig minuten met tien man verder moest. De vrije trap die volgde werd direct binnen geschoten waardoor het weer gelijk werd 3-3. FC Utrecht blijft echter ook met tien man knokken en scoort halverwege de wedstrijd de 4-3 na een goede aanval via de linkerkant. Tien minuten voor tijd lukt het FC Utrecht om op de counter zelfs de 5-3 te maken en lijkt de wedstrijd gedaan. Echter is het toch FC Twente dat alles of niet gaat spelen en met een man meer ook de kansen gaat creëren. Drie minuten voor tijd word het 5-4 en in de blessuretijd moet FC Utrecht zelfs de 5-5 toestaan wat ook gelijk de eindstand was van de wedstrijd. Zo begint FC Utrecht de tweede helft van de competitie spectaculair, goed en eigenlijk ook een beetje teleurstellend.