FC Utrecht onder 17 zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Zo ook tegen AZ viel al na 4 minuten het strijdplan in het water na weer zo’n omschakelingsmoment, waar de mannen van trainer Ab Plugboer moeite mee hebben. AZ profiteerde en kwam dus al snel op voorsprong. Daarna kreeg FC Utrecht voldoende kansen om gelijk en daarna op voorsprong te komen. Dat gebeurde niet en zodoende werd opnieuw een slordig moment FC Utrecht vlak voor rust fataal en kwam het op een 2-0 achterstand.

Na rust een rommelige wedstrijd, waarin FC Utrecht zich nog maar weinig kansen wist te scheppen en AZ nog de 3-0 eindstand op het scorebord wist te brengen. Wel positief nog het prima debuut van Nick Hak en Quinten Lacrum in de basis te vermelden, beiden uit FC Utrecht O16.

“04  1-0  Dabney Dos Santos
“32  2-0 Nick Doodeman
“57  3-0 Stijn Spierings

Opstelling FC Utrecht O17: Barry van den Brink, Jardel Drenthe, Sten Vreekamp, Jimmy Spruit, Randy Ababio, Sofyan Amrabat (“43 Thomas Heideman), Rengy Larose, Sten Admiraal (“66 Jurren van der Gun), Quinten Lacrum (“56 Kai de Bruijn), Nick Hak (“70 Jerell Hok-A-Hin), Anthony Berenstein (“58 Ivo de Waal).