Jens Toornstra beleefde zondag in de uitwedstrijd tegen FC Twente een droomdebuut. Met één goal en twee assists had hij een groot aandeel in de 2-4 overwinning in Enschede. Scoren bij je debuut is altijd speciaal, maar het is niet de eerste keer dat dit een Utrechtse debutant overkomt. Toornstra is de 28ste speler in de clubgeschiedenis van FC Utrecht die bij zijn debuut het net weet te vinden.

De afgelopen acht seizoenen was ieder jaar sprake van een scorende debutant. Vorig seizoen was dat Rodney Sneijder, die in de thuiswedstrijd tegen Roda JC de 3-1 wist te maken. In de jaren daarvoor waren Atilla Yildrim, Ricky van Wolfswinkel, Nick de Jong, Rafael Uiterloo, Randy Wolters, Leroy George en Nassir Maachi trefzeker bij hun eerste wedstrijd in het shirt van FC Utrecht.

De allereerste debutant die voor FC Utrecht wist te scoren was Jan Groenendijk in het seizoen 1970-1971 tegen Feyenoord. Deze goal was van historische waarde, want het duel tegen Feyenoord was de eerste wedstrijd die FC Utrecht in zijn geschiedenis speelde. De goal van Groenendijk was dan ook de eerste FC Utrecht-treffer ooit.