Vanwege zijn 30ste verjaardag stond de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC in het teken van Mihai Nesu en zijn foundation. Op verschillende manieren heeft FC Utrecht zich ingezet om geld in te zamelen voor de Mihai Nesu Foundation. Naast de collecte die de spelers van O19 voorafgaand aan het duel hielden, werden na afloop de shirts van een aantal spelers geveild in de verschillende businessruimtes.

NESU Magazine
Voor de wedstrijd kreeg Nesu in het spelershome uit handen van Martin Veldhuizen een cheque overhandigd van € 9.000. Dit was het bedrag dat Veldhuizen heeft opgehaald met de verkoop van het NESU Magazine. In dit magazine kwamen tal van speler, trainers en prominenten aan het woord over de Roemeen. Martin Veldhuizen verzorgde de interviews en kreeg van tal van partijen belangeloos hun medewerking.

De collecte van de spelers van O19 rond het stadion leverde € 2.579,47 op. Na afloop van de wedstrijd verschenen de spelers in wedstrijdkleding in de Business Club-ruimten.

Veiling wedstrijdshirts
In de Business Club werden de shirts van Jan Wuytens, Edouard Duplan, Robbin Ruiter en Tommy Oar per opbod verkocht. Vooral het shirt van Robbin Ruiter was populair. Omdat zijn wedstrijdshirt kapot was gegaan tijdens het duel, werd het shirt dat hij in de competitiewedstrijd tegen Ajax droeg geveild. Hier werd uiteindelijk € 600, - voor geboden. Nadat alle shirts verkocht waren, wist veilingmeester Wilco van Schaik ook nog het broekje van Duplan te slijten. Een geïnteresseerde dame bood hier maar liefst € 250, - voor.

Du Chatinier
Ook in de Loge werd actief geboden op een aantal wedstrijdshirts. Hier werd enthousiast geboden op de shirts van Jacob Mulenga, Cedric van der Gun, Michael Zullo en Jens Toornstra. Het shirt van Mulenga bracht het meest op. Zijn oude trainer Ton du Chatinier was aanwezig in de Loge en stopte niet met bieden totdat hij het shirt van de spits binnen had. Uiteindelijk betaalde de oud-trainer van FC Utrecht € 650, - euro voor het shirt van de Zambiaan, die tweemaal in het shirt scoorde die middag.

Klapper
De klapper van de dag werd in één van de skyboxen geveild, waar de shirts van Johan Martensson, Mark van der Maarel en Mike van der Hoorn aangeboden werden. Voor het shirt van Van der Hoorn werd uiteindelijk het spectaculaire bedrag van € 1750, - betaald.

Bedankt
De veiling van de wedstrijdshirts en de collecte brachten samen in totaal bijna € 10.000, - op. Het opgehaalde bedrag gaat volledig naar de Mihai Nesu Foundation. FC Utrecht bedankt iedereen die hier aan heeft bijgedragen voor hun steun!