In een interessante oefenwedstrijd won FC Utrecht met 1-5 van topklasser DTS Ede. Tessa Oudejans, momenteel in bloedvorm scoorde vier van de vijf Utrechtse doelpunten.

Linda Helbling scoorde bij een tussenstand van 0-2 voor DTS Ede. De club van trainer Bert Beerdsen kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar een inzet werd van de lijn gehaald. Na de rust het debuut voor de 17-jarige Linda van Veldhuizen bij de club uit de Domstad. De in Leersum wonende rechtsbuiten scoorde meteen voor FC Utrecht. “Dat voelt goeden dat smaakt naar meer” vertelde ze blij na afloop van de wedstrijd.

Linda speelde bij de jongens van Valleivogels en bij de jongens en de vrouwen van HDS in haar woonplaats Leersum. Na twee seizoenen in het talententeam van Utrecht te hebben gespeeld  haalde coach John Kaersenhout haar naar Saestum. En nu haar debuut bij FC Utrecht en direct al scoren, haar avond kon niet meer stuk.  FC Utrecht speelt maandag 11 februari tegen Oranje onder 19 in Zeist op het KNVB Sportcentrum.