Gévero Markiet naar eerste elftal

01 februari 2013
Door het vertrek van Daan Bovenberg is Gévero Markiet doorgestroomd vanuit Jong FC Utrecht naar het eerste elftal.

Gévero Markiet maakt vanaf 1 februari deel uit van het eerste elftal. Hij stroomt door vanuit de FC Utrecht Academie. Dit seizoen begon de rechtsback in Jong FC Utrecht.

Markiet maakte al eerder deel uit van het eerste elftal, maar door de komst van Daan Bovenberg moest de nu 21-jarige verdediger een stap terug doen. Dit seizoen kwam Markiet nog niet veel in actie. Hij kreeg in het begin van de voorbereiding al snel last van een blessure aan zijn linker hiel. Nadat hij daarvan hersteld was, volgde een blessure aan de hiel van zijn rechter voet. Zijn laatste blessure was een hamstringblessure die hem in de laatste weken van de eerste helft van het seizoen aan de kant hield.

Doet goed
Markiet is blij dat hij weer is opgenomen in de selectie. “Dit doet me erg goed”, zei Markiet na de training van vrijdagmorgen. “Ik ben precies op tijd vrij van blessures. De stap naar het eerste elftal is voor mij heel goed. Van het trainen met spelers die verder in hun ontwikkeling zijn, word ik alleen maar beter. Ik zie dit echt als een kans om te laten zien wat ik kan”, zegt de gedreven rechtsback. Hij zal de concurrentie met Mark van der Maarel aan moeten gaan voor een plek in de basis.

Fysiek
Gévero Markiet kwam in 2005 vanaf FC Omniworld naar de FC Utrecht Academie. Het is een verdediger die opvalt door zijn sterke fysiek en zijn kracht in duels. Hij maakte op 30 augustus 2008 zijn debuut in de Eredivisie. Hij viel twintig minuten voor tijd in voor Sander Keller in het met 1-5 verloren duel tegen PSV. Ruim tweeëneenhalf jaar later, op 18 februari 2011, speelde hij zijn tweede wedstrijd tegen Heracles Almelo. In totaal kwam Markiet tot zes wedstrijden in de Eredivisie.