Met een speciaal door FC Utrecht verzorgde supportersbus bezochten 25 supporters uit Gorinchem de wedstrijd FC Utrecht – N.E.C. Deze ‘missie uit de provincie’ kwam voort uit een gesprek met Peter Vroone, een zeer betrokken seizoenkaarthouder van FC Utrecht uit Zwijdrecht.

Vroone gaf aan ideeën te hebben die de club in de toekomst kunnen helpen, waarop FC Utrecht hem uitnodigde voor een gesprek. Hoe krijgen we de supporters weer naar Stadion Galgenwaard, was onder andere het onderwerp. Niemand verkoopt de club beter dan een enthousiaste supporter zelf. Als alle 11.500 seizoenkaarthouders één iemand zou meenemen naar Stadion Galgenwaard, dan zitten we vol, kwam in het gesprek naar boven.

Geslaagde missie
Peter Vroone beloofde dat dat hem in ieder geval zou lukken voor de wedstrijd tegen N.E.C., waarop FC Utrecht deze afspraak met hem aanging. Als hij 25 geïnteresseerden kon vinden om kennis te maken met onze club , zou FC Utrecht voor deze nieuwe supporters eenmalig gratis busvervoer regelen naar het duel met N.E.C. Toen Vroone bevestigde dat het hem was gelukt, kon de bus worden klaargezet. Een geslaagde missie.

Peter Vroone waardeerde het gebaar enorm. “We kijken terug op een geslaagde missie uit de provincie”, zegt Vroone. “Heel erg bedankt voor alle moeite van de kant van FC Utrecht. Het is bijzonder gewaardeerd. Wat ons betreft doen we dit in de toekomst vaker.”

Ambassadeur
Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe de club denkt samen met de hulp zijn supporters, die ambassadeur van de club willen zijn, het stadion voller te krijgen. FC Utrecht wil dit soort samenwerkingen in de toekomst vaker realiseren.