Zondag wordt de veertigste editie van FC Utrecht – Roda JC in de Eredivisie gespeeld. Uit historische cijfers blijkt dat FC Utrecht het op eigen veld over het algemeen goed doet. 22 van de veertig ontmoetingen werden door de thuisploeg in winst omgezet. Zes keer werd het gelijk. Elf keer nam Roda JC de volle buit mee.

Van de laatste twaalf ontmoetingen in Stadion Galgenwaard won FC Utrecht er liefst negen. Drie keer werd het gelijk. De laatste keer dat Roda JC in Utrecht won, dateert uit het seizoen 1999/2000. Bas Jacobs maakte, met zijn enige treffer ooit voor Roda JC, twee minuten voor tijd op aangeven van Eric van der Luer, het winnende doelpunt.

Twee, drie of zelfs vier keer scoren op eigen veld tegen Roda JC is FC Utrecht niet vreemd. Vorig seizoen werd het 3-1, door doelpunten van Tommy Oar, Rodney Sneijder en Jacob Mulenga. Mads Junker scoorde tegen.

Frank Demouge verliet afgelopen zomer FC Utrecht en koos voor een avontuur bij het Engelse AFC Bournemouth. Inmiddels is hij terug in Nederland en speelt hij voor de tegenstander van zondag: Roda JC. Opmerkelijk feitje: het laatste doelpunt dat Frank Demouge voor FC Utrecht scoorde, maakte hij tegen.. Roda JC.

Spelers die naast Demouge zowel het shirt van FC Utrecht als van Roda JC droegen zijn: Adil Ramzi, Alfons Groenendijk, Atam Koroglu, David Nascimento, Dick Advocaat, Edwin Gorter, Gerard van der Lem, Gregoor van Dijk, Henk Fraser, Johan de Kock, John van Loen, Morton Skoubo, Peter Hofstede, Peter van der Waart en Simon Cziommer.