Historische cijfers laten zien dat FC Utrecht op eigen veld in het gros van de gevallen een goed resultaat haalt tegen N.E.C. 33 keer vond een confrontatie plaats in Utrecht, achttien keer werd door FC Utrecht gewonnen. Zes keer draaide het duel uit op een puntendeling. Slechts negen keer nam N.E.C. de volle buit mee naar Nijmegen.

Het resultaat in de laatste drie edities van FC Utrecht – N.E.C. slaat uit in het voordeel van FC Utrecht. Vorig seizoen eindigde het duel in een bloedeloze 0-0. Het jaar ervoor werd door FC Utrecht overtuigend met 4-0 gewonnen, de hoogste thuisoverwinning ooit op N.E.C. Ook in het seizoen 2009/2010 bond FC Utrecht N.E.C. aan de zegekar: het werd 1-0.

Zondag vindt een weerzien plaats met Daan Bovenberg, de verdediger die FC Utrecht deze winter verliet. Hij speelt nu voor N.E.C., de tegenstander. Meer spelers speelden in het verleden voor zowel FC Utrecht als N.E.C.: Emiel van Eijkeren, Frank Demouge, Chris Kronshorst, Leroy George, Arno Arts, Edo Ophof, Mitchell van der Gaag, Patrick van Diemen, Piet Hamberg en Ulrich Cruden.

N.E.C. verloor zijn laatste vier uitwedstrijden in de Eredivisie. FC Utrecht daarentegen verloor niet één van de laatste zes thuisduels. Mooie cijfers, maar vanzelfsprekend geen garantie op succes.

Zondag, 12.30 uur: FC Utrecht – N.E.C.!