Na twee nederlagen heeft Jong FC Utrecht de lijn van overwinningen weer opgepakt. In de tweede minuut van de blessuretijd won de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong het duel van Vitesse met 1-0. Een terechte overwinning gezien de karrevracht aan kansen die de Utrechtse beloften nodig hadden om de Arnhemmers te verslaan.

Jong FC Utrecht met onder anderen Marcus Nilsson, Kai Heerings, Bob Schepers, Yoshiaki Takagi en Leon de Kogel in de basis begon euforisch aan de wedstrijd. Vlak na de aftrap kreeg Bob Schepers al de uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Na een hakje van Takagi schoot Schepers op Vitesse-doelman Eloy Room. Room bleek ook in de rest van de wedstrijd de sta-in-de-weg voor de Utrechters.

Zijnet
Na tien minuten schoot Leon de Kogel in het zijnet na een prachtige bal in de diepte van Yannick Cortie. Na een kwartier kreeg Vitesse de eerste kans namens Brahim Darri. Via de schouder van doelman Paul van der Helm en de lat ging de bal over. Na 23 minuten moest Marcus Nilsson het veld verlaten. Bij een verdedigende actie schoot het in zijn rug, waarna het niet verder kon spelen. Hij werd vervangen door Marc Anthony Klok.

Na een half uur kreeg FC Utrecht legio kansen. Leon de Kogel schoot tot twee maal toe op doelman Room. Ook Yassin Ayoub kopte de bal uit een corner richting de touwen, maar ook de bal werd van de lijn gehaald. Vlak voor rust herhaalde deze situatie zich. FC Utrecht stond al met de handen omhoog, maar ook toen werd na een scrimmage de bal van de lijn gered.

Evenwicht
In de tweede helft kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Na een uur spelen kwam Tommy Oar in het veld. Hij kreeg de kans om wedstrijdritme op te doen. Pas na een kwartier kreeg FC Utrecht de eerste kans. Een geweldig afstandsschot van Elroy Pappot belandde voor de verandering weer op de magneet in het Arnhemse doel, Eloy Room. Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers een levensgrote kans. Valeri Qazaishvili ging alleen op Paul van der Helm af. De Utrechtse doelman plaatste zijn voet in zijn val nog tegen de bal. Daarmee voorkwam hij de nederlaag voor zijn ploeg.

Ontlading
Het slotoffensief van FC Utrecht was geweldig. Met nog een gemiste kans van Bob Schepers leek het duel in een gelijkspel te eindigen. Tot overmaat van ramp kreeg Vitesse-speler Wimilio Vink zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Een corner diep in blessuretijd bood redding. De hoekschop van ‘Sjakie’ eindigde bij de andere kleine man in het veld, Yassin Ayoub. Hij kopte de bal in de ‘dying seconds’ van het duel tegen de touwen. De ontlading was groot in het veld en op de bank.

FC Utrecht herpakt met de overwinning de tweede plaats in de Beloftencompetitie Divisie A.