“Doen waar we het best in zijn”

01 februari 2013
“Wij doen waar we het best in zijn en dat is gewoon ons eigen spel spelen”, zegt trainer Jan Wouters in de aanloop naar FC Twente.

Na alle beweging op de transfermarkt staat voor FC Utrecht het lastige duel tegen FC Twente te wachten. In Enschede moet het elftal komende zondag in topvorm zijn om de thuisploeg te kunnen verslaan, meent trainer Jan Wouters.

Op de training van vrijdagochtend, op het regenachtige Sportcomplex Zoudenbalch, keerde Jacob Mulenga terug na het mislukte toernooi met zijn land Zambia op de African Cup of Nations. Jens Toornstra trainde voor het eerst mee na zijn overgang van ADO Den Haag naar FC Utrecht.

“FC Twente is één van de kampioenskandidaten”, vertelt Wouters. “Het is een goed voetballende ploeg en bovenal een complete ploeg. Daarmee bedoel ik dat Twente fysiek sterk is, een verzorgd positiespel speelt en dat ze over individuele spelers beschikken die een wedstrijd kunnen beslissen.” Eén van die spelers is Chadli, maar hij ontbreek zondag wegens een blessure. “Maar vergis je niet, zij hebben een brede selectie en kunnen dit opvangen”, aldus de realistische trainer.

Willen voetballen
Ondanks dat de tegenstander als lastig wordt omschreven, gaat Jan Wouters niet afwijken van de speelwijze. “Wij doen waar we het best in zijn en dat is gewoon ons eigen spel spelen. Wij zijn niet een ploeg die behouden op resultaat gaat spelen. Dat is nooit onze intentie. Wij willen voetballen”, benadrukt Wouters.

Transfer
De afgelopen transferperiode hebben enkele wijzigingen in de Utrechtse selectie gebracht. Daan Bovenberg vertrok naar N.E.C., de tegenstander van volgende week in Stadion Galgenwaard. “Het is voor Daan (Bovenberg, red.) een goede oplossing”, meent Wouters. “Daan heeft vooral de pech gehad dat op het moment dat hij geblesseerd raakte, iemand anders zijn positie goed invulde.” Door het vertrek van Bovenberg schuift Gévero Markiet vanuit Jong FC Utrecht door naar het eerste elftal. Over het mogelijke vertrek van Alexander Gerndt kan de trainer nog niets zeggen. “Er staat nog geen handtekening op het papier, dus op dit moment is zijn vertrek nog niet definitief."

Wouters kreeg er ook een nieuw gezicht bij in de vorm van Jens Toornstra. De middenvelder werd donderdagavond definitief overgenomen van ADO Den Haag. “De club heeft Toornstra al in het vizier in de tijd dat hij nog bij Alphense Boys speelde”, vertelt Wouters. “Toen was ADO ons net voor. Ik ben heel blij met zijn komst. Het is een speler met veel potentie en ik verwacht dat we veel plezier aan hem gaan beleven. Hij is fit, dus hij zit bij de wedstrijdselectie van zondag.”

Blessures
Wie niet deel uitmaken van de groep tegen FC Twente zijn de Aussies Tommy Oar en Adam Sarota. Oar ondervindt nog te veel last van zijn hamstring. Adam Sarota is dit seizoen niet meer inzetbaar door een blessure aan de binnenste kruisband van zijn rechterknie. Sarota traint nu op Sportcomplex Zoudenbalch om het vocht uit zijn knie te verdrijven en om zijn spieren sterk te maken in afwachting van de operatie aan zijn knie.

Rechtstreeks verslag

De wedstrijd van komende zondag in Enschede begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Ga je niet naar het voor uitsupporters uitverkochte duel, maar wil je toch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Enschede? Volg dan het live-verslag van de wedstrijd op Twitter: www.twitter.com/fcutrechtmatch.
Ook kun je de wedstrijd live volgen via Eredivisie Live. Bestel -HIER- nu al je kijkcode voor de wedstrijd en kijk via FC Utrecht.TV de wedstrijd live.