Jong FC Utrecht speelt maandagavond in de Beloftencompetitie Divisie A een thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse. Met 20 punten bezetten de beloften van FC Utrecht momenteel de derde plaats. Jong Vitesse staat met acht punten op de tiende plaats. Na twee nederlagen achter elkaar wil de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong weer een goed resultaat boeken in de competitie. Volgens de trainer is de wedstrijd van vanavond daar een geschikt moment voor. 

Herpakken

“We hebben nu twee keer op rij verloren”, zegt Jean-Paul de Jong. “De laatste wedstrijd, thuis tegen Jong RKC Waalwijk (0-3), gaven we zelf uit handen. We verloren de wedstrijd op basis van persoonlijke fouten. We willen ons herpakken en dan is Jong Vitesse een goede tegenstander om de negatieve spiraal qua resultaat te kunnen doorbreken”, stelt De Jong.

Spectaculair duel

De trainer van de Utrechtse beloften kijkt ook terug op eerdere wedstrijden tegen de beloften van Vitesse. “Eerder dit seizoen werd het 1-1. We hebben echter ook goede herinneringen aan deze tegenstander”, zegt de beloften trainer. “Vorig seizoen wonnen we een spectaculaire wedstrijd in de halve finale van de beker met 7-4, waardoor we ons plaatsten voor de finale tegen Jong Ajax”, blikt De Jong terug. De bekerfinale werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door Jong Ajax.

Tommy Oar

De beloften moeten het vanavond stellen zonder Thijs van Hofwegen. Hij is nog steeds herstellende van een blessure. Daar tegenover staat wel de terugkeer van Marc Anthony Klok. De aanvoerder van Jong FC Utrecht is weer fit genoeg om te spelen. De selectie wordt vanavond aangevuld met een aantal spelers van het eerste, waaronder Tommy Oar. De Australiër is hersteld van een hamstringblessure en maakt vanavond minuten tegen Jong Vitesse om wedstrijdritme op te doen.

De wedstrijd wordt vanavond gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 18.30 uur. Het duel is vrij toegankelijk voor publiek.