FC Utrecht O13 (D1) won vanmorgen de belangrijke thuiswedstrijd tegen Almere City FC D1. Door de 1-0 zege klimt FC Utrecht naar de 7e plaats op de ranglijst. Vanmorgen vroeg, 09.00 uur, speelde FC Utrecht O/13 (D1) hun eerste competitiewedstrijd van 2013 thuis tegen Almere City FC D1.

Beide teams kunnen de punten goed gebruiken, dus alle aanwezigen ginger er eens goed voor staan. FC Utrecht heeft de aftrap, maar Almere zet gelijk druk op de FC Utrecht defentie. Almere speelt scherp en fanatiek in deze begin fase. Dit resulteert in de 3e minuut in twee grote kansen voor de bezoekers. De keeper van FC Utrecht redt echter op voortreffelijke wijze. Langzaam maar zeker neemt FC Utrecht het initiatief over. In de 8e minuut gaat de aanval over rechts, een goede voorzet wordt goed ingeschoten, echter nu redt de keeper van Almere zijn team. FC Utrecht is in deze fase het betere team, maar het spel golft op en neer. Na 20 minuten spelen komt FC Utrecht door op links, de voorzet wordt ingeschoten. Nu wordt de bal van de lijn gehaald. Vier minuten later is het dan toch raak voor FC Utrecht. FC Utrecht mag net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. De bal wordt in de verre hoek en buiten het bereik van de Almere keeper knap ingeschoten. 1-0. Tot aan de rust blijft het spel op en neer gaan. De beste kans is echter voor Almere die de bal net voorbij het FC Utrecht doel schieten.

De tweede helft begint zoals de eerste helft. Almere zet druk en heeft in de 1e minuut na rust een geweldige kans. De spits van Almere gaat alleen op de keeper van FC Utrecht af. Maar gelukkig voor iedereen die FC Utrecht een goed hart toedraagt stopt de keeper van FC Utrecht de inzet.Tussen minuut 40 en 50 speelt FC Utrecht goed voetbal, zet de tegenstander onder druk en probeert de bal af te jagen. Dit resulteert in de 57e minuut in een mooie en snelle aanval over links over veel schijven, waarbij de bal steeds maar één keer wordt geraakt. Helaas is het schot op doel te zacht zodat deze kans voorbij gaat.Na 3 minuten blessuretijd maakt de goed leidende scheidsrechter er een einde aan en blijven de drie punten toch wel verdient in Utrecht.Volgende week komt de belangrijke wedstrijd uit tegen Sparta Rotterdam D1.

FC Utrecht O13 (D1) - Almere City FC D1   1-0