Negen weetjes over Lech Poznan - FC Utrecht

2 augustus 2017

Wetenswaardigheden in aanloop naar het duel in het INEA Stadion.

Afgelopen donderdag eindigde FC Utrecht - Lech Poznan in 0-0. Eén keer eerder speelde FC Utrecht met 0-0 gelijk in de heenwedstrijd van een Europees tweeluik. Dat was in de tweede ronde van de UEFA Cup in het seizoen 2003/2004 en in de return bleek Auxerre toen met 4-0 te sterk voor de Domstedelingen.

Lech Poznan is ongeslagen tegen Nederlandse clubteams. Naast het gelijke spel tegen FC Utrecht waren de Polen al eens met 1-0 te sterk voor Feyenoord. Dat was in de UEFA Cup van het seizoen 2008/2009.

FC Utrecht stroomde dit seizoen in de tweede voorronde in en versloeg daarin Valletta FC. De 23-voudig kampioen van Malta hield de Utrechters op eigen eiland nog in bedwang (0-0), maar verloren in Waalwijk met 3-1 van de Utrechters.

De weg die Lech Poznan tot nu toe bewandelde in de Europa League, liep via Macedonië (FK Pelister) en Noorwegen (FK Haugesund).

Van de laatste 14 thuiswedstrijden die Lech Poznan in Europees verband speelde, verloor het er slechts 1: van FC Basel, met 3-1. Dat was in de Champions League-kwalificatie van seizoen 2015/2016.

Thuis hield Lech Poznan de nul in 6 van de laatste 7 Europese duels die het speelde.

FC Utrecht won voor het laatst een Europese uitpartij in het seizoen 2010/2011. Toen werd in Zwitserland met 3-1 gewonnen van FC Luzern.

Urby Emanuelson is op Europees vlak de meest ervaren FC Utrecht-speler, met 77 duels op de teller. Willem Janssen en Edson Braafheid volgen met 27 Europese partijen aan ervaring in hun voetbalbagage.

David Jensen, de doelman van FC Utrecht, speelde bij FC Nordsjaelland samen met twee Lech Poznan-voetballers: Nicki Nielsen en Christian Gytkjaer. 

Valetta FC - FC Utrecht
Valetta FC - FC Utrecht
FC Utrecht - Valetta FC
FC Utrecht - Valetta FC
FC Utrecht - Lech Poznan
FC Utrecht - Lech Poznan
FC Luzern - FC Utrecht in 2010
FC Luzern - FC Utrecht in 2010

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres