Jong FC Utrecht is niet langer ongeslagen in poule B van de Beloftencompetitie. In Waalwijk werd het tegen Jong RKC 1-0. Jong FC Utrecht had veldoverwicht, creëerde kansen, maar wist niet te scoren. Jong RKC profiteerde optimaal en hield de drie punten in eigen huis. Na rust lag de wedstrijd vijf minuten stil vanwege onweer en zware regenval.

Eerste helft
In de eerste helft waren er voor beide ploegen weinig grote kansen. Een vrije trap van Aleksandar Bjelica na een overtreding op Elroy Pappot werd keurig opgevangen door RKC doelman Arjan van Dijk. Ook Mark Diemers kon niet voor echt gevaar zorgen, zijn schot ging net naast. Het veldoverwicht was voor Jong FC Utrecht, maar grote kansen bleven uit. De ruststand was 0-0.

Onweer
Tijdens de rust pakten donkere wolken zich samen boven het Mandemakers stadion en deze zorgden ook na rust voor overlast. Niet alleen hevige regenval, maar ook onweer zorgden ervoor dat scheidsrechter Davy Otto besloot de wedstrijd even stil te leggen. Na vijf minuten waren de ergste buien overgedreven en kon de wedstrijd weer worden hervat.

Kansenregen
Alsof beide ploegen wakker geschrokken waren door het onweer werd het in de tweede helft een hele andere wedstrijd. Het regende niet alleen water, maar ook kansen. FC Utrecht doelman Mike Havekotte kon nog redden op een hard schot van Desley Ubbink, maar werd even later in de 53steminuut alsnog gepasseerd. Dennis Lemke kon van dichtbij intikken en zette daarmee de stand op 1-0.

Toch was het vooral druk voor de goal van Jong RKC-keeper van Dijk. Gyliano van Velzen was dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn kopbal net naast gaan. Vervolgens krulde Mark Diemers de bal in de kruising, maar de Waalwijke keeper reageerde alert en kon redden.

Rode kaart
In de 86ste minuut kwam Jong RKC met tien man te staan, na een rode kaart voor Jasper de Wit na een harde overtreding op Mark Diemers. Met een man meer ging Utrecht door met het zoeken naar de zeer verdiende gelijkmaker. Opnieuw was van Dijk belangrijk voor RKC. Hij redde onder andere op schoten van Thijs van Hofwegen en nogmaals van Velzen. Daarmee hield hij zijn doel schoon en was de overwinning voor Jong RKC een feit, ondanks dat Jong FC Utrecht de wedstrijd had gedomineerd.

Volgende week speelt Jong FC Utrecht op dinsdag thuis een oefenwedstrijd tegen Jong NAC. De wedstrijd begint om 18.30 om Sportcomplex Zoudenbalch. Een week later, op maandag 30 september, is de volgende competitiewedstrijd. Ook deze wedstrijd begint om 18.30 op Zoudenbalch.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Davy Otto

53’ 1-0 Dennis Lemke