FC Utrecht O17 was dit weekeinde niet in staat om zich de leeftijdsgenoten van Ajax van het lijf te houden. Na een veelbelovend eerste kwartier van de Utrechters, die het speelveld klein hielden en goed druk zetten, en waarin het ook een tweetal goede mogelijkheden kreeg, was Ajax de rest van de wedstrijd de betere ploeg en was de uiteindelijke 4-1 uitslag verdiend. Zoals gezegd kreeg Utrecht wel mogelijkheden, de samenwerking in de voorhoede, waarin Dereck Darkwa als 1e jaars debuteerde, was echter heel matig, zodat deze niet konden worden omgezet in echte kansen. De eerste kans van Ajax was na ruim een kwartier spelen wel raak. Bijzonder matig verdedigen van de Utrechtse defensie ging daaraan wel vooraf. En even later bij het tweede Ajax doelpunt van Ajaxcied Giovanni de la Vega leek Utrecht keeper Menno Vink de bal pas achter de eigen doellijn te pakken. Hoewel de zeer matig functionerende assistent-scheidsrechter niets aangaf, gaf de arbiter van dienst na overleg toch een doelpunt. Het leek wel of Utrecht niet durfde te voetballen wanneer de Amsterdamse druk zetten, want zij trapten vaak de ballen lukraak naar voren. Toch konden de mannen van Ruud Heus vlak voor rust weer in de wedstrijd komen, toen zij een strafschop toegekend kregen. Utrecht spits Nick Venema zag zijn inzet echter op de paal uiteenspatten.

Na rust bleef Utrecht moeite houden met de linies bij elkaar te houden en kregen de Amsterdammers op het middenveld te veel ruimte. Na tien minuten werd het 3-0 via een kopbal van Lars Kramer uit een corner waar de voor de geblesseerde Menno Vink ingevallen Jaap de Greef onderdoor ging. Utrecht bleef wel op de bekende wijze strijden voor een beter resultaat en kreeg loon naar werken toen invaller Stijn Meijer de rebound na een schot van Venema attent achter Ajax doelman Nigel Bouman schoot. Het laatste woord was echter weer aan de Amsterdammers, waar Juan Familla Castillo via de vuisten van De Greef voor de eindstand zorgde.

Trainer Ruud Heus was na afloop helder : ”Om hier te winnen moet je allemaal top zijn. Dat waren we niet, en dan verlies je terecht. Een aantal jongens waren afgelopen week uitgevlogen met nationale selecties. Om er dan meteen weer te staan vergt mentale weerbaarheid. Ze zijn dat nog niet gewend en dat is moeilijk, maar je kunt alleen ervaring daarin krijgen in de praktijk. Dus zijn dit soort weken uiterst leerzaam.”