Het eerste kwartier van deze wedstrijd werden de voornemens van beide ploegen al meteen duidelijk. FC Utrecht startte met veel balbezit en vanuit een gedegen opbouw spelend. NEC zakte in en loerde van meet af aan op de counter. De eerste echte kans was er een voor NEC. In de 20e minuut werd de Utrecht keeper op de achterlijn van zijn eigen zestienmetergebied omspeeld, maar gelukkig voor Utrecht ging de bal aan het doel voorlangs. Ook FC Utrecht creĆ«erde wel enkele mogelijkheden maar de uitvoering in de eindfase liet te wensen over. De eerste helft liet veel strijd zien tussen een vooral fysiek NEC, de meerderheid binnen hun selectie was tenminste een jaar ouders dan hun opponent en FC Utrecht dat onder die strijd uit probeerde te voetballen. FC Utrecht had een aantal goed lopende aanvallen, maar verloor te vaak de duels om de tweede bal.

De tweede helft kende een flitsende start van NEC al was daar wel de hulp van FC Utrecht bij nodig. Erg slordig balverlies op het FC Utrecht-middenveld leidde de NEC-counter in, waarbij een voorzet vanaf rechts eenvoudig door de mee naar voren gesprinte NEC aanvaller werd binnen getikt, 1-0. Langzaam maar zeker werd het duidelijk dat met name het fysieke krachtsverschil vandaag van doorslaggevende aard was. In de 57e minuut bestrafte de scheidsrechter een uiterst lichte FC Utrecht overtreding binnen het strafschopgebied met een strafschop, welke vervolgens onhoudbaar voor de Utrecht keeper door NEC werd binnen geschoten, 2-0. De strijd leek, hoewel Utrecht zich niet zonder slag of stoot gewonnen wilde geven, het kreeg nog een paar goede mogelijkheden, waaronder een schot bovenkant lat, om de score een ander aanzien te geven, gestreden. Maar de koek was wat NEC betreft nog niet op. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie, het leek een houdbare bal, maar de werkelijkheid was anders, 3-0. De gifbeker bleek voor Utrecht nog niet leeg. In de laatste officiĆ«le speelminuut loopt Utrecht niet alleen tegen een rode kaart voor de keeper op maar de bal gaat ook opnieuw op de stip.

Met een wel enigszins geflatteerde 4-0 nederlaag verlaat FC Utrecht de Nijmeegse arena.