Monsterscore voor FC Utrecht O12

03 mei 2014
Een vol programma voor de FC Utrecht-Academie. Met overwinningen voor O19 en O12. Een gelijkspel voor O14 en nederlagen voor O17, O16, O15 en O13. O11 had een toernooi in Liverpool.
sc Heerenveen A1 - FC Utrecht O19 2-5
Een geflatteerde overwinning voor O19. Vooral in de tweede helft hield goalie Havekotte de gasten overeind. Via de snelle spitsen werd via de omschakeling in de eindfase het ruime verschil gemaakt.

FC Utrecht O17 - ADO Den Haag B1 0-3
Een matige wedstrijd van O17. Slecht verdedigend spel met daarbij steeds te laat komende linies en spelers. Er werd aanvallend in een te laag tempo gespeeld. Op de helft van de tegenstander was er teveel balverlies. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Ajax O16 - FC Utrecht O16 5-2
Ondanks een 2-1 ruststand heeft O16 geen moment in de wedstrijd gezeten. In de opbouw was het te moeilijk om de vrije man te vinden. Het druk zetten kwam steeds net te laat. FC Utrecht was niet in staat om als team en individueel het normale niveau te halen. Jammer genoeg een matige afsluiting van het seizoen.

FC Utrecht O15 - AZ O15 2-3
Na een slechte eerste helft hervond O15 zich na de rust. De eerste vier doelpunten vallen allemaal uit standaardsituaties. Na een terechte 0-2 achterstand wist FC Utrecht nog voor rust de achterstand terug te brengen naar 1-2. Na rust kon de thuisploeg meer naar de intenties spelen. De keuzes waren beter en in de opbouw en aanval en er werd vooral compacter verdedigd. De meer dan verdiende gelijkmaker viel dan ook. Helaas scoorde AZ in de laatste minuten het winnende doelpunt.

Sparta Rotterdam O14 - FC Utrecht O14 1-1
De gasten speelden vanuit een goede opbouw op de helft van de tegenstander. Er ontstond veel dreiging vanaf de rechterflank en door het centrum. Helaas was O14 slordig in de afwerking en ontbrak de goede eindpass. Via een corner kwam FC Utrecht op een 0-1 voorsprong. Het eerste gedeelte van de tweede helft speelde O14 nog steeds vrij dominant. Na de rode kaart voor de spits na twee gele kaarten bleef FC Utrecht geconcentreerd spelen en gaf het verdedigend niets weg. Na een snelle counter maakte Sparta toch de gelijkmaker. Dit was een wedstrijd waarin meer had kunnen zitten voor FC Utrecht.

Zeeburgia D1 - FC Utrecht O13 3-1
In de eerste 20 minuten kon FC Utrecht goed druk geven op de helft van de tegenstander. Aan de bal werd er onrustig gespeeld en er was matig positiespel te aanschouwen. In de tweede helft lukte het niet meer om onder de druk uit te kunnen voetballen.

FC Utrecht O12 - Nieuwland D1 12-0
De thuisploeg startte prima aan de wedstrijd waarbij de tegenstander direct werd opgejaagd. Vanuit balbezit werden er veel kansen gecreëerd. Toch had O12 het moeilijk om het veld breed en het tempo hoog te kunnen houden. De ruststand was maar 4-0. In de tweede helft was de veldbezetting beter en werd de vrije ruimte prima benut. O12 bleef kansen creëren en scoren. Doordat er in een veel hoger tempo werd gespeeld stond er uiteindelijk een 12-0 eindstand op het scorebord. Volgende week kan het kampioenschap worden behaald al is FC Utrecht daarbij wel afhankelijk van het resultaat van een andere wedstrijd.

Foto's: Ron van Dongen