Met de FC Utrecht-talenten Mohamed Mallahi en Cas Odenthal in de basis speelde Oranje Onder 16 gistermiddag (donderdag) in Frankrijk met 2-2 gelijk tegen Engeland Onder 16. Tijdens de tweede wedstrijd van het Val de Marne Toernooi nam Mallahi een assist voor zijn rekening.

Mallahi werd door Ajacied Juan Familia-Castilo de diepte ingestuurd en op snelheid haalde het FC Utrecht-talent de achterlijn. Met een goede voorzet stelde Mallahi teamgenoot Daishawn Redan, aanvaller van Ajax, in staat bij de tweede paal de 1-0 binnen te koppen.

De vroege voorsprong van de Nederlanders was binnen een kwartier verdwenen (1-1) en vlak voor rust kwam Engeland Onder 16 op een 1-2 voorsprong. In de toegevoegde speeltijd van de tweede helft bepaalde FC Twente’s aanvaller Maurice Kone de eindstand op 2-2.

Mallahi maakte de volledige tachtig minuten vol en deed eerder deze week ook mee, als invaller, in het Val de Marne Toernooi-duel met Frankrijk Onder 16. Odenthal speelde tegen de Engelsen ook de hele wedstrijd. Dat waren voor hem de eerste Val de Marne-speelminuten. Morgen (zaterdag) sluit Oranje Onder 16 het Val de Marne Toernooi af met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Japan.