HET BEVORDEREN VAN EEN INCLUSIEVE SAMENLEVING

Naast voetbal zit maatschappelijke betrokkenheid bij FC Utrecht in het DNA. Hiervoor heeft FC Utrecht een speciale stichting, Stichting FC Utrecht Maatschappelijk, om deze pijler zo optimaal mogelijk in te vullen.

Stichting FC Utrecht Maatschappelijk organiseert in samenwerking met FC Utrecht en andere maatschappelijk partners verschillende activiteiten voor jongeren, ouderen en supporters in de provincie Utrecht ten behoeve van deze inclusieve samenleving. Door onze overtuiging: hart voor voetbal, hart voor de provincie en hart voor elkaar wil FC Utrecht de harten van onze supporters, de stad en provincie veroveren. FC Utrecht heeft hierin een verbindende, enthousiasmerende en inspirerende rol. Met ons maatschappelijke programma willen wij de kans benutten om direct bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van inwoners uit de provincie Utrecht.

KERNWAARDEN

Onze ambitie – wij leveren een bijdrage aan een gezonder en gelukkiger Utrecht – dit realiseren we door vanuit onze kernwaarden te werken. Dit betekent dat we altijd met het hart werken en ons dienstbaar opstellen, met elkaar, voor elkaar. En door altijd een stapje extra te zetten, zodat we verrassen en in het hart komen.

KERNKWALITEITEN

Door onze kwaliteiten optimaal te benutten zijn we van mening dat we het verschil kunnen maken. Als FC Utrecht willen we mensen en organisaties in de omgeving inspireren, enthousiasmeren en verbinden. Dit doen we door te doen, actief te zijn en het voortouw te nemen, werkend vanuit onze kennis en ervaring op het gebied van voetbal en gezondheid.

DOELSTELLINGEN

De doelstelling van Stichting FC Utrecht Maatschappelijk is het bevorderen van een inclusieve samenleving, met name gericht op jongeren en ouderen in de provincie Utrecht. Met alle activiteiten – in het stadion, op scholen, in de wijken en bij verenigingen – bouwt de club aan een FC Utrecht Community. Een gemeenschap van mensen met een gedeelde liefde voor het voetbal en voor de club, met de bereidheid iets voor elkaar te doen.

FC Utrecht Maatschappelijk focust zich voornamelijk op gezonde leefstijl bij kinderen en eenzaamheid onder ouderen waarbij we een inclusieve samenleving toejuichen. Op deze manier bouwen wij aan de meest vitale regio van Nederland.