Fans van de toekomst

Met FC Utrecht Maatschappelijk streven wij ernaar om een bijdrage te leveren om van Utrecht de meeste vitale provincie van Nederland te maken. Jeugd is hierbij een belangrijke doelgroep. Bij hen kunnen we een belangrijke rol spelen met betrekking tot het informeren, inspireren en enthousiasmeren over het belang van een gezond en economisch vitaal leven. Door de kinderen op een leuke en zinvolle manier te bereiken, en hier voor de kracht van voetbal en FC Utrecht in te zetten, hopen we het verschil te kunnen maken.

FC UTRECHT LEERT

Bij kinderen kunnen wij een belangrijke rol spelen met betrekking tot het informeren, inspireren en enthousiasmeren over het belang van een gezond en vitaal leven. Met ons interactieve lesprogramma willen wij de kans benutten om direct bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen uit de provincie Utrecht. De lessen zijn gratis toegankelijk voor alle basisscholen uit de provincie.

Daarnaast kan op aanvraag of uitnodiging ook een gastles worden gegeven onder leiding van (jeugd)spelers van FC Utrecht. FC Utrecht Leert bestaat uit verschillende thema’s: geld, dromen najagen, leefstijl en respect. Op een speelse wijze maken we kennis met deze actuele onderwerpen. De spelers van FC Utrecht vertellen jou tijdens de gastles alles over een van onze thema’s. Ga met jouw klas aan de slag en ontdek, leer en beleef het met elkaar. Benieuwd naar onze thema’s? Klik dan hier voor meer informatie.

SKYBOX WILHELMINA KINDERZIEKENHUIS

Iedere FC Utrecht supporter moet de mogelijkheid hebben om onze wedstrijden te kunnen bekijken. Zo ook kinderen die ziek zijn en niet in staat zijn om naar Stadion Galgenwaard te komen. Om hen een steuntje in de rug te geven heeft FC Utrecht in samenwerking met het Wilhelmina KinderZiekenhuis (WKZ) in november 2019 een skybox gerealiseerd in het WKZ.

Een speciale ingerichte ruimte in het WKZ waar kinderen live de wedstrijden kunnen bekijken, (oud-)spelers en onze Oldstars ontmoeten en nog veel meer kunnen ondernemen. Op deze manieren proberen wij ervoor te zorgen dat de kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en dat een onvergetelijke tijd hebben tijdens hun verblijf. Een mooie plek waar iedereen zich even kan terugtrekken.

BIJZONDER FC UTRECHT

FC Utrecht is er voor iedereen, daarom willen we graag de sportparticipatie stimuleren onder kinderen met een beperking. Het creëren van een droom voor kinderen die een drempel ervaren naar het amateurvoetbal is essentieel. Zo laten we zien dat het voor iedereen mogelijk is om voor FC Utrecht te spelen.

Ons team bestaat uit jongens en meisjes van 12 jaar en ouder, die ons komend jaar zullen vertegenwoordigen in de Bijzondere Eredivisie. Tijdens deze competitie spelen onze spelers tegen 9 andere Betaald Voetbalorganisaties met een Bijzonder Elftal. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kinderen in contact komen met leeftijdsgenoten en dat ze op sportief gebied actief zijn.

FC UTRECHT TRUKENDOOS

Met de FC Utrecht Trukendoos wil FC Utrecht kinderen, die leven onder de armoedegrens, in beweging krijgen. Aangezien relatief veel kinderen in Utrecht leven onder de armoedegrens hebben zij weinig materiaal in huis om mee te spelen, laat staan om mee te voetballen. De sociale contacten van deze doelgroep zijn veel minder dan die van andere kinderen. Om deze reden willen wij deze kinderen in contact brengen met spelers van de FC Utrecht Academie.

Spelers van de academie worden ingezet om deze doelgroep een hart onder de riem te steken. Zo worden ze gevraagd om deze doos naar een jongen of meisje uit de buurt te brengen die het minder hebben. FC Utrecht hoopt hiermee te bereiken dat de kinderen met elkaar in contact komen en vooral ook blijven.

De inhoud van de Trukendoos heeft als doel het zelfvertrouwen te verhogen en afleiding voor de kinderen omdat zij lekker kunnen voetballen.

FANBUS

Iedere thuiswedstrijd van FC Utrecht wordt de FC Utrecht-spelersbus omgetoverd in een Fanbus. De spelersbus van FC Utrecht wordt ter beschikking gesteld aan kinderen die om verschillenden redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

FC UTRECHT EXPERIENCE

Tijdens de FC Utrecht Experience stap je in de schoenen van een echte FC Utrechtspeler. Beleef tijdens de FC Utrecht Voetbalkampen, Voetbalschool en Voetbalclinics hoe het is om te trainen bij de FC Utrecht Academie. Je beleeft plezier en je krijgt de speelwijze van FC Utrecht mee: dynamisch, passie en strijd, volhardend, naar voren gericht, resultaatgericht. Onder leiding van FC Utrecht-jeugdtrainers word je gemotiveerd te werken aan techniek, inzicht, motoriek, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel.