De beloftenploeg van FC Utrecht bleef vanavond met lege handen op De Westmaat. Daar legde Almere City FC beslag op de drie te verdelen punten: 2-4.

Het spel golft op en neer, met ruimtes en kansen over en weer. Dan weet je: dan komt een doelpunt vanzelf wel een keer. Halverwege de tweede helft van de Jupiler League-wedstrijd Jong FC Utrecht - Almere City FC heeft het er alle schijn van dat de partij, ondanks de 2-2 stand op dat moment, nog alle kanten uit kan. De voornaamste vraag op dat moment: wiens kant?

Niet het gewenste antwoord
Het antwoord op die vraag - helaas voor de Domstedelingen - is: Almeerse kant. Clubtopscorer Arsenio Valpoort zorgt een kleine tien minuten voor tijd met een hobbelballetje voor de 2-3 en amper een minuut later maakt de geroutineerde invaller Sherjill Mac-Donald met een fraaie stiftbal de 2-4. Partij beslist, bloemen verdeeld, Jong FC Utrecht met lege handen.

Mooie goal van Sow
Zuur, zeker ook omdat de formatie van trainer/coach Robin Pronk tot twee keer toe op voorsprong komt. De eerste keer dat de leiding wordt genomen doet zich voor na een half uur spelen. Shayne Pattynama duikt dan in een open ruimte op de linkerflank van het veld en zet de bal laag voor. Nick Venema besluit tot een overstapje, Sylla Sow krijgt de bal voor z’n voeten. Bekeken rondt de aanvaller het af: 1-0.

Opnieuw op voorsprong
Valpoort, op dat moment met z’n achtste van het seizoen, zorgt dik vijf minuten later voor de gelijkmaker (1-1). Kort na de rust lukt het Jong FC Utrecht andermaal de leiding te nemen. Nick Venema krijgt de bal van Sow en neemt ‘m in één keer vol op z’n slof. Een droge knal in de verre hoek laat keeper Chiel Kramer kansloos: 2-1. Maar opnieuw is het genieten van een voorsprong van korte duur voor de talenten uit de Domstad. Tien minuten na Venema’s goal is het vanuit de kluts Indonesisch international Ezra Walian die de 2-2 op z’n naam zet. Valpoort (2-3, met z’n negende van de jaargang) en Mac-Donald doen vervolgens de rest voor de ploeg van Jack de Gier.