FC Utrecht O17 heeft ten koste van FC Groningen B1 de volgende ronde van de beker bereikt. Na de 1-2 nederlaag in de voorbereiding tegen de Groningers was FC Utrecht nu duidelijk te sterk voor de noorderlingen. Op het prima speelveld van sportpark Corpus Den Hoorn hadden de mannen van trainer/coach Robert Wijnands vanaf het begin af aan het initiatief. Dat resulteerde al na 11 minuten in de openingstreffer. Een pass van Odysseus Velanas bereikte spits Jesse van Baal die via de handen van Groningen doelman Wolters raak schoot. FC Utrecht ging daarna goed door met vaak uitstekende combinaties, maar ook af en toe wat slordigheden, die gelukkig tijdig konden worden hersteld. Vlak voor rust werd het 0-2, nadat een Utrechts schot door keeper Wolters nog net kon worden verwerkt, maar de terugspringende bal door Jesse van Baal kon worden binnengewerkt. Kort daarna had Jesse van Baal voor een hattrick kunnen zorgen, maar zijn inzet ging net naast.

De rust werd door trainer Wijnands gebruikt om zijn spelers in te prenten geconcentreerd te blijven en niets weg te geven. Dat eerste punt kwam er in de tweede helft niet helemaal uit. Want nadat Mitchell van Rooijen snel na de rust uit een hoekschop voor de 0-3 had gezorgd, werd FC Utrecht naarmate de wedstrijd vorderde toch wat onzorgvuldig in balbezit. Aan het tweede punt kon daarentegen wel worden voldaan, want FC Groningen kon, ook al probeerden zij wat meer druk te zetten, geen uitgespeelde kansen creëren. FC Utrecht bracht nog wel een aantal prima aanvallen op de mat, maar strandde steeds in de laatste fase, zodat het uiteindelijk bij 0-3 bleef. Tevreden over het behalen van de volgende ronde werd de terugreis naar Utrecht aanvaard en kan worden toegewerkt naar de competitiestart volgende week op De Toekomst tegen Ajax B1.

“11  0-1  Jesse van Baal (assist Odysseus Velanas)

“32  0-2  Jesse van Baal

"42  0-3  Mitchell van Rooijen

Opstelling FC Utrecht O17:  Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupée, Nick Lim, Jelle de Lange, Brian van den Hooff (“70 Zohair El Markhous), Baran Karadag, Odysseus Velanas, Shayne Pattynama (“75 Louk Dekkers), Mitchell van Rooijen, Jesse van Baal (“66 Dennis van Schuppen), Virgil Smith.

Foto's: met dank aan FCGroningen.nl.