Je eerste doelpunt maken in het profvoetbal. Een bijzonder moment. Toch overheerst bij Gyrano Kerk (18) vooral teleurstelling over het verlies tegen Go Ahead Eagles (2-3). FCUtrecht.nl knoopte een gesprek aan met de jonge aanvaller.

Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht posteerde Kerk in de basis in het duel met de Deventernaren. Kerk betaalde dat vertrouwen terug met een doelpunt. Hij nam kort na rust de 1-0 voor zijn rekening. "Natuurlijk is het lekker om deze goal te maken, maar dat betekent een stuk minder nu we deze wedstrijd hebben verloren", zei Kerk.

FC Utrecht kwam na zijn doelpunt al snel op 2-0 door een treffer van Ruud Boymans. Toch gaf de ploeg de voorsprong weg. Go Ahead Eagles ging met de punten aan de haal: 2-3. "Een verklaring daarvoor heb ik eigenlijk niet", zegt Kerk. "Als je na rust met twee doelpunten verschil voor staat, moet je dat over de streep kunnen trekken. Dat is helaas niet gelukt."

Kerk zelf maakte een prima indruk in zijn eerste optreden in Stadion Galgenwaard. Hij werd onder een ovationeel applaus gewisseld. Maar wat is de buitenspeler nu precies voor een speler? Een doelpuntenmaker? Een man van de voorzet? "Ik heb van alles wel wat", belooft de jongeling. "Hopelijk kan ik in de toekomst nog vaak belangrijk zijn voor het team", besluit Kerk.