Keeperstalent toont zich tijdens clinic op Zoudenbalch

2 maart 2017

Jonge doelmannen uit regio krijgen training van FC Utrecht-keeperstrainers.

Zo’n honderd jonge doelmannen uit de regio Utrecht lieten zich woensdag van hun beste kant zien tijdens de Keepersdag van FC Utrecht. Vol enthousiasme zetten de kids op Sportcomplex Zoudenbalch hun beste beentje voor.

FC Utrecht’s (jeugd)keeperstrainers Mike van Houten en Kevin van Veen gaven de training, samen met zeven jeugddoelmannen van FC Utrecht. En hoewel keeperstrainer van het eerste elftal Stefan Postma met zijn team die dag twee trainingen op het programma had staan, vond ook hij tijd om een bezoek te brengen aan de Keepersdag.

“De deelnemers kregen, voordat ze op het veld aan de slag gingen, binnen uitleg over de Keepersdag”, vertelt Paul Voois, Assistent Hoofd Jeugdopleidingen van FC Utrecht. “Mike van Houten gaf daarna nog een presentatie aan de ouders van de doelmannen. Tijdens de training kwamen tal van aspecten van het keepen aan de orde, zoals uitgangshouding, insnijden en 1-tegen-1.”

Als klap op de vuurpijl en bedankje voor hun deelname aan de activiteit kregen de jonge keepers na de gedane trainingsarbeid een certificaat en een leuke verrassing mee naar huis.

Foto’s van de activiteit zijn HIER te bekijken en te bestellen.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres