Jürgen Schefczyk nieuwe trainer FC Utrecht Vrouwen

10 mei 2012

Jürgen Schefczyk is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht Vrouwen. Hij volgt daarmee Mark Verkuijl op.

Jürgen Schefczyk is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht Vrouwen. Hij volgt daarmee Mark Verkuijl op, die de club aan het einde van het seizoen na drie jaar verlaat. Schefczyk werkte tot op heden in de top van het amateurvoetbal en als assistent in het betaald voetbal. Het vrouwenvoetbal is een nieuwe uitdaging in zijn carrière.

 

,,Zijn representatieve CV en louter positieve referenties waren aanleiding om in gesprek te gaan. Jürgen profileerde zich als een persoonlijkheid die in goede relatie met speelsters en staf leiding geeft aan het voetbaltechnische teambuildings proces. De lat hoog legt en een prestatieklimaat creëert. Heel duidelijk, planmatig, professioneel en sociaal!” Precies wat we zochten aldus Sander Kloos, directeur van de SVVU.

 

De in Duitsland (Köln) geboren Schefczyk  is de laatste twee jaar werkzaam bij AGOVV, waar hij tot 1993 zelf zes jaar in de hoofdklasse speelde en alle jeugdteams trainde. Naast het amateurteam, coacht hij momenteel samen met Marco Heering het beloften team. In het verleden was hij bij AGOVV drie jaar lang assistent van onder andere Kees van Kooten, Karel Bonsink en Gert Kruijs. In 1996 werd hij voor het eerst hoofdtrainer bij csv Apeldoorn. In zeven jaar tijd promoveerde hij van de 2e klasse naar de hoofdklasse. Daarna heeft hij achtereenvolgens Koninklijke UD (zondag hoofdklasse), SV Vaassen en DVS33 uit Ermelo getraind. Schefczyk studeerde sportwetenschappen aan de Universiteit van Köln en behaalde zowel in Duitsland als Nederland het TC I diploma. Schefczyk ambieert aanvallend voetbal dat gepaard gaat met een flinke dosis passie en de absolute wil om te winnen.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres