maandag 21 augustus 2017  20:00
Stadion Galgenwaard
Keuken Kampioen Divisie
Jong FC Utrecht
0
-
TOP Oss
3
Erik Quekel (57)
Richard van der Venne (78)
Fatih Kamaci (88)

Jong FC Utrecht - FC Oss

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Voor de beloftenploeg begint het Jupiler League-seizoen vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard!

Jupiler League-voetbal vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard! Jong FC Utrecht ontvangt tijdens de eerste speeldag van het seizoen FC Oss. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Voor de beloftenploeg van FC Utrecht breekt vanavond het tweede seizoen aan waarin het uitkomt in de Jupiler League. Het team van trainer/coach Robin Pronk is daarmee andermaal de één na hoogst spelende ploeg van de provincie Utrecht. De uitdaging is natuurlijk om de prestaties van de afgelopen jaargang tenminste te evenaren, en als het even kan te verbeteren.

Achttien
De Utrechters sloten seizoen 2016/2017 af op plaats achttien. Achttien: dat was ook precies het aantal punten dat de talenten uit de Domstad méér scoorden dan hekkensluiter Achilles’29, dat nu uitkomt in de Tweede Divisie. De plek van de ploeg uit Groesbeek is ingenomen door Jong AZ. Dat brengt het aantal beloftenteams in de Jupiler League op vier; ook Jong Ajax en Jong PSV komen in de Eerste Divisie uit.

Spektakelploeg
Tegenstander FC Oss maakte afgelopen seizoen vooral furore als spektakelploeg. Waar de Ossenaren kwamen, regende het doelpunten. Voor de doelpunten vóór was Tom Boere van grote waarde. Hij werd topscorer van de competitie met 33 treffers en komt inmiddels uit voor FC Twente. Aan doelpunten tégen bij de FC uit Oss ook geen gebrek: 95 stuks; méér dan alle andere ploegen in de afdeling.

Kaarten in de Fanshop en via internet
De wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Oss begint vanavond in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en vanaf 18.30 uur in de FC Utrecht Fanshop. 

57
Erik Quekel
72
Niels Fleuren
78
Richard van der Venne
86
Rick van der Meer
87
Jeredy Hilterman
88
Fatih Kamaci
16
42
5
34
43
25
36
41
50
37
39
1
18
5
8
22
12
6
7
23
11
10

TOP Oss

1
Xavier Mous
18
Dennis Janssen
5
Lorenzo Pique
8
Rick Stuy van den Herik
22
Niels Fleuren
12
Dean van der Sluys
6
Lion Kaak
7
Istvan Bakx
23
Richard van der Venne
11
Erik Quekel
10
Fatih Kamaci
20
Ronald Koeman
16
Ralph Vos
15
Mats Grotenbreg
17
Joep van de Rande
4
Jordy ter Borgh
24
Thijs van Pol
9
Joël Thomas

Jong FC Utrecht buigt in Stadion Galgenwaard voor FC Oss: 0-3.

De beloftenploeg van FC Utrecht is de competitie begonnen met een nederlaag. In Stadion Galgenwaard was FC Oss op de bepalende momenten het meest doortastend: 0-3.

Prima voorzet van Karim Loukili. Niks mis mee: de bal heeft de goede vaart, goede richting, goede hoogte. En Nick Venema torent boven zijn bewaker uit. Ook goed. Maar dan hetgeen de avond symboliseert voor Jong FC Utrecht: de bal stuitert via de paal het veld weer in, en de rebound is niet voor een Utrechter, maar voor FC Oss-captain Rick Stuy van den Herik. Het is het allemaal nét niet voor de Utrechtse beloftenploeg.

Corners doen beloften de das om
Venema’s kopbal komt op een moment dat de Utrechters al tegen een 0-2 achterstand aankijken. Een klein kwartier na de rust klutst Erik Quekel vanuit een hoekschop bij de tweede paal de bal in drie instanties binnen (0-1). Een kwartier voor tijd verdubbelt Richard van der Venne, ook al vanuit een corner, het verschil: 0-2.

Weinig kansen
Jong FC Utrecht stelt weinig tegenover de Osse doelpunten, al moet daarbij ook direct worden aangetekend dat de Brabanders naast die stilstaande spelsituaties van waaruit ze scoren ook niet al te vaak voor gevaar zorgen voor het door Nick Marsman bewaakte doel. De partij is er één van weinig kansen, over en weer.

Een beetje geluk
Dat de Ossenaren dan ook nog een derde treffer aantekenen, is behoorlijk geflatteerd. Opnieuw gebeurt het vanuit een dood spelmoment: een penalty deze keer, gegeven na een lichte overtreding van Rick van der Meer op Fatih Kamaci. Kamaci meldt zich bij de bal, vindt Marsman op z’n pad en heeft vervolgens het geluk dat de bal opnieuw voor zijn voeten uitkomt. De rebound benut hij vlak voor tijd: 0-3.

Vrijdag: FC Dordrecht-uit
Speelronde 2 dient zich al snel aan voor Jong FC Utrecht. Namelijk: vrijdag. Die dag gaat het team van Pronk op bezoek in het Riwal Hoogwerkers Stadion bij FC Dordrecht. Dat duel begint om 20.00 uur en tickets zijn tot en met woensdag verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

Jong FC Utrecht - FC Oss 0-3 (0-0)
57. Erik Quekel 0-1
77. Richard van der Venne 0-2
87. Fatih Kamaci 0-3

Gele kaarten: Rick van der Meer, Jeredy Hilterman (beiden Jong FC Utrecht) en Niels Fleuren (FC Oss).

Toeschouwers: 892.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Bart Sinteur, Dario Dumic, Robin Zwartjens, Gino Demon (46. Tim Brinkman); Rick van der Meer, Odysseus Velanas, Shayne Pattynama (67. Karim Loukili), Sylla Sow; Mitchell van Rooijen (73. Jeredy Hilterman), Nick Venema.

Opstelling FC Oss:
Xavier Mous; Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren; Istvan Bakx, Dennis Janssen, Lion Kaak, Dean van der Sluys, Richard van der Venne; Fatih Kamaci, Erik Quekel (89. Thijs van Pol).

Onderlinge resultaten

5 Oktober 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  2
TOP Oss
vs
FC Utrecht
1  
10 Augustus 2018
14:30
Oefenwedstrijd
  1
FC Utrecht
vs
TOP Oss
1  
19 Januari 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  2
TOP Oss
vs
FC Utrecht
0  
21 Augustus 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Utrecht
vs
TOP Oss
3  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres