woensdag 6 juli 2016  19:30
Oefenwedstrijd
Helderse Selectie
3
Kalvin Robert (29)
Hairiks Jansen (34)
Clifton Gorissen (59)
-
Jong FC Utrecht
2
Issa Kallon (12)
Hamza Boukhari (33)

Helderse Selectie - Jong FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Jong FC Utrecht komt vanavond (woensdag) in actie in Den Helder. Daar, op het terrein van de plaatselijke FC, sparren de Jupiler League-talenten van de FC uit de Domstad met het Helders Elftal. Het is de eerste partij in een reeks van drie in het kader van Den Helder Maritiem, editie 2016.

Het Helders Elftal krijgt dezer dagen niet alleen Jong FC Utrecht op bezoek, maar ontvangt aan de Bremstraat ook FC Dordrecht (zaterdag 9 juli) en RKC Waalwijk, dat op zaterdag 16 juli de reis naar de kop van Noord-Holland maakt.

Twee keer winnaar
FC Utrecht heeft een verleden in Den Helder. Het eerste elftal won er Den Helder Maritiem twee keer. In 1986 dankzij zeges op Fortuna Sittard (2-1) en Sparta Rotterdam (2-0) en in 1987 door achtereenvolgens Madza Hiroshima (5-2) en VVV-Venlo (3-0) te verslaan. Destijds kende het voetbalevenement nog een toernooi-opzet, sinds enkele jaren is dat niet meer het geval. Nu is het een Nederlaag Toernooi. Dat wil zeggen: de ploeg die de beste uitslag neerzet tegen de Helderse Selectie, is de winnaar.

Helders Elftal
Het Helders Elftal is een gelegenheidsteam. De selectie bestaat uit spelers uit de kop van Noord-Holland die in het amateurvoetbal actief zijn. Het keurkorps bestaat uit: Maarten Kistenmacher, Mike Janki, Jordy van Kesteren, Jean-Michel Rijken, Tom van Zandwijk, Joey Kuyp, Don Weerman, Michael Lanting, Daley Matroos, David Ambriola, Lars Weistra, Mark Dalmaijer, Wouter Philip, Clifton Gorissen, Kalvin Robert, David Albert, Ike Nanka Bruce, Hariks Jansen, Roy Huisman, Jelmer Philip, Dylano Vital, Bo de Sadeleer, Shane Beekman, Willem de Vreugd. 

Derde krachtmeting
Het duel met de Noord-Hollandse topamateurspelers wordt voor Jong FC Utrecht de derde krachtmeting van deze voorbereiding. De beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk was afgelopen week al met 0-4 te sterk voor Derdeklasser vv Benschop en zette Eersteklasser Geinoord met 2-8 aan de kant.

Live verslag via Twitter en Snapchat
De wedstrijd tussen de Helderse Selectie en Jong FC Utrecht begint vanavond om 19.30 uur op het sportpark van FC Den Helder aan de Bremstraat in Den Helder. Niet langs de lijn? Dan biedt social media uitkomst! FC Utrecht doet live verslag van de wedstrijd via Twitter (@fcutrechtmatch) en Snapchat. Volg FC Utrecht ook via dat kanaal, voeg toe: fc_utrecht. 

12
Issa Kallon
29
Kalvin Robert
33
Hamza Boukhari
34
Hairiks Jansen
59
Clifton Gorissen
1
2
3
4
5
6
7
10
8
11
9
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Helderse Selectie

1
Maarten Kiefenmacher
2
Jean Michel Rijken
3
Jordy van Kesteren
4
Lars Weistra
5
Daley Matroos
6
David Albert
7
Michael Lanting
10
Hairiks Jansen
8
Roy Huisman
11
Ike Nanka Bruce
9
Kalvin Robert
0
Issa Kallon
0
Ruben Hoogenhout
0
Rayan El Azrak
0
Shayne Pattynama
0
Virgil Smith
12
Don Weerman
13
Joey Kuyp
14
Wouter Philip
15
Bo de Saedeleer
16
Clifton Gorissen
17
David Ambriola
0
Nick Hengelman

De beloftenploeg van FC Utrecht ging vanavond (woensdag) met 3-2 onderuit in Den Helder. Tijdens Den Helder Maritiem, een groot voetbalevenement in de kop van Noord-Holland, verloren de Utrechters van het Helders Elftal.

Fysiek sterk, kwalitatief prima op orde en bovendien zeer doortastend op de momenten waarop het moet. Dat is het Helders Elftal van de trainers John Dobma en Jack de Vries. Een Helders Elftal dat er, door min of meer ‘Jupiler League-voetbal’ te spelen, in slaagt Jong FC Utrecht te verslaan.

Kracht 
Want dat is wat er gebeurt, deze aangename zomeravond op het terrein van fusieclub FC Den Helder. Er staat een gretige, getalenteerde Utrechtse spelersgroep tegenover een meer ervaren, fysiek sterkere Helderse combinatieploeg. Een team dat de spelers uit de Domstad een spoedcursus ‘volwassenenvoetbal’ geeft. Mouwen opstropen, gaan met die banaan en de kansen die je krijgt goed uitspelen; dat is het devies van de combinatieformatie.

Twee keer op voorsprong
Toch komt Jong FC Utrecht, met de nodige A-junioren in de gelederen, in Noord-Holland tot twee keer toe op voorsprong. Op 0-1, via een doelpunt van Issa Kallon. De buitenspeler bekroont een slalom met een treffer door de bal langs de doelman en tegen de touwen te wippen. Op 1-2 ook, als Hamza Boukhari een penalty benut die wordt gegeven na een iets te stevige ingreep van Jean Michel Rijken op Kallon.

Veerkracht
Maar de veerkracht van het Helders Elftal wordt beloond. Via de geroutineerde spits Kalvin Robert, een gekende naam in het Noord-Hollandse topamateurvoetbal, komen de blauwhemden op 1-1. En een minuut na de 1-2, tien minuten voor de rust, schiet Hairiks Jansen - ex-speler van de Curacaose grootmacht Hubentut Fortuna - met een prachtige poeier de 2-2 op het scorebord. Na de rust klaart de Noord-Hollandse selectie de klus. Nog net geen uur speeltijd is verstreken als invaller Clifton Gorissen de eindstand op 3-2 bepaalt.

Kansen
Kansen op een gelijkmaker krijgt het Jong FC Utrecht van trainer/coach Robin Pronk na de vijfde treffer van de avond nog diverse. Maar Virgil Smith, Hamza Boukhari en Mitchell van Rooijen lukt het niet een kans in een treffer om te zetten en zodoende de eerste nederlaag van de oefencampagne van deze jaargang af te wenden.

Onderlinge resultaten

6 Juli 2016
19:30
Oefenwedstrijd - regulier
  3
Helderse Selectie
vs
FC Utrecht
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres