vrijdag 5 augustus 2016  20:00
Rat Verlegh Stadion
Keuken Kampioen Divisie
NAC Breda
4
Jeff Stans (36)
Cyriel Dessers (51)
Bodi Brusselers (71)
Gianluca Nijholt (82)
-
Jong FC Utrecht
1
Rodney Antwi (59)

NAC Breda - Jong FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Tickets voor Jupiler League-debuutduel Jong FC Utrecht nu verkrijgbaar.

Supporters van FC Utrecht die op vrijdag 5 augustus het Jupiler League-debuut van de beloftenploeg willen aanschouwen in het Rat Verlegh Stadion, kunnen het competitieduel met NAC Breda bezoeken via een auto- en buscombi.

Buscombikaarten voor NAC Breda - Jong FC Utrecht kosten 24 euro per stuk en een autocombiticket is á 12 euro verkrijgbaar.

Tickets worden verkocht aan Uitkaarthouders van FC Utrecht. Kaartverkoop verloopt via internet en in de FC Utrecht Fanshop. Die is gevestigd naast de hoofdentree van Stadion Galgenwaard en open van dinsdag tot zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Het omwisselpunt van de autocombi is het voorplein van Stadion Galgenwaard en daar kan op de wedstrijddag van 18.00 tot 18.15 uur worden omgewisseld. Bij het omwisselen ontvangen de naar Breda afreizende supporters hun wedstrijdticket alsmede een routebeschrijving van de te volgen aanrijroute.

De wedstrijd NAC Breda - Jong FC Utrecht begint op vrijdag 5 augustus in het Rat Verlegh Stadion om 20.00 uur. 

Utrechtse beloftenploeg vanavond in Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda.

Een bijzondere dag is aangebroken. Want: vanavond (vrijdag) debuteert Jong FC Utrecht in de Jupiler League. De beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk opent het bal op het één na hoogste niveau in het Rat Verlegh Stadion. Daar, in Breda, is NAC Breda de tegenstander van de talenten uit de Domstad. De aftrap is om 20.00 uur.

Beginnen met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat NAC Breda in een vermoedelijk behoorlijk tot zeer goed gevuld Rat Verlegh Stadion. Het is op papier natuurlijk een hartstikke pittige voetbalopgave die Jong FC Utrecht moet maken, maar het toont ook direct aan waarom het zo goed is dat de beloftenploeg is gepromoveerd naar het één na hoogste niveau van Nederland. In die competitie krijgen de talenten van FC Utrecht te maken met omstandigheden en tegenstanders van een dusdanig niveau; dat kom je in de Tweede Divisie of de lagere reeksen niet tegen. Het is een geweldig goede leerschool.

Ups en downs
Een leerschool waarop de kampioen van de Beloftencompetitie van het afgelopen seizoen zich de afgelopen weken heeft voorbereid. Die periode verliep met ups en downs. Met overwinningen, gelijke spelen en nederlagen. Het was een fase waarin diverse nieuwe spelers, sommigen uit eigen jeugdopleiding en anderen aangetrokken van buitenaf, werden ingepast.

NAC Breda getransformeerd
Ten opzichte van het afgelopen seizoen, waarin het NAC Breda niet lukte de zo gewenste promotie naar de Eredivisie af te dwingen, heeft de selectie van de Bredanaars een transformatie ondergaan. Onder anderen Elson Hooi, Uros Matic, Donny Gorter, Sjoerd Ars, Kenny van der Weg, Joey Suk, Dustley Mulder, Kevin Brands, Ronnie Stam, Lerin Duarte, Enes Ünal, Michael Dingsdag en Mats Seuntjens hebben het NAC-hoofdstuk van hun voetbalboeken (voorlopig) afgesloten. In plaats van die veelal behoorlijk ervaren en gereputeerde spelers zijn veel in de meeste gevallen jonge, talentvolle voetballers aangetrokken; mannen als Olivier Rommens (Jong PSV), Cyriel Dessers (KSC Lokeren, België), Giovanni Korte (ADO Den Haag) en Fabian Sporkslede (Chievo Verona, Italië). Een totaal vernieuwd NAC Breda, dat dit seizoen wel dient te slagen in de missie: promotie naar de Eredivisie afdwingen.

Live verslag via Twitter en Snapchat, beelden op FOX Sports en Veronica
Niet op de tribunes van het Rat Verlegh Stadion vanavond? De wedstrijd is live te volgen via Twitter (@fcutrechtmatch) en FC Utrecht doet via Snapchat ook verslag van de partij. In het schakelprogramma van FOX Sports komt de wedstrijd bij bijzondere gebeurtenissen kort aan bod en later op de avond, vanaf 23.00 uur, is de samenvatting te zien op Veronica.

36
Jeff Stans
45
Mounir El Allouchi
51
Cyriel Dessers
59
Rodney Antwi
71
Bodi Brusselers
82
Gianluca Nijholt
26
2
4
5
14
8
6
10
11
9
27
50
32
42
52
43
36
37
41
39
44
49

NAC Breda

26
Jorn Brondeel
2
Fabian Sporkslede
4
Kevin van Diermen
5
Ashley Smith-Brown
14
Olivier Rommens
8
Robbie Haemhouts
6
Gianluca Nijholt
10
Jeff Stans
11
Danny Verbeek
9
Cyriel Dessers
27
Mounir El Allouchi
1
Andries Noppert
12
Sven van der Maaten
22
Gino Demon
18
Bart Meijers
15
Grad Damen
17
Bodi Brusselers
7
Giovanni Korte

Jong FC Utrecht bij debuut in Jupiler League onderuit tegen titelkandidaat (4-1).

Bij het debuut in de Jupiler League heeft Jong FC Utrecht met 4-1 verloren van titelkandidaat NAC Breda. In een sfeervol Rat Verlegh Stadion weerden de jonge talenten uit de Domstad zich kranig.

De naam van Rodney Antwi is er één die vanaf nu onlosmakelijk met het Jupiler League-project van Jong FC Utrecht is verbonden. De aanvaller maakt namelijk, na een klein uur spelen in Breda, de allereerste treffer van Jong FC Utrecht op het tweede niveau van Nederland. Hij gaat alleen af op keeper Jorn Brondeel en passeert de Belgische sluitpost. Het zet de 2-1 in Breda op het scorebord. Een bijzonder doelpunt.

Wankelen
Maar helaas is het geen treffer die aan het einde van de rit bijdraagt aan een oogst in Noord-Brabant. Want Jong FC Utrecht trekt daar, voor meer dan twaalfduizend toeschouwers, aan het kortste eind tegen het vele malen meer ervaren NAC Breda. Al krijgt het de geelzwarten wel aan het wankelen. Niet lang na de 2-1 van Antwi krijgt de spits opnieuw een kans. Vanuit de draai, op een meter of vijf van het doel, haalt hij hard uit. Een verdediger blokt het schot, dat anders ongetwijfeld de gelijkmaker betekent.

Slotfase
Goed, die komt er dus niet. NAC Breda neemt in het laatste kwart van de partij zelfs verder afstand van Jong FC Utrecht, dat het tegen die tijd bij vlagen moeilijk kan belopen. Bodi Brusselers (intikker, 3-1) beslist de partij en Gianluca Nijholt, Utrechter nota bene, bepaalt de eindstand op 4-1.

Stans schiet met scherp
Het duurt in Breda dik een half uur voordat er wordt gescoord. Over en weer zijn er wel wat kansen, maar het is uit een min of meer halve kans dat het uiteindelijk wel raak is. Jeff Stans schiet vanuit de draai een afvallende bal snoeihard binnen en zorgt daarmee voor de 1-0 ruststand.

Dessers doeltreffend
Een andere aanwinst van de ambitieuze Bredanaars, de Belgische spits Cyriel Dessers, maakt het tweede doelpunt van de avond. De sterke aanvaller, die regelmatig stevig duelleert met het Utrechtse centrale verdedigingsduo, schiet snel nadat de tweede helft is begonnen de 2-0 tegen de touwen.

Ervaring
Jong FC Utrecht lukte het weliswaar niet om, na te hebben gespeeld voor dik twaalfduizend supporters tegen één van de torenhoge titelfavorieten, punten op de teller te krijgen. Maar de ploeg van trainer/coach Robin Pronk (basisteam: een 21-jarige, twee 20-jarigen, vijf 19-jarigen, een 18-jarige en twee 17-jarigen) is wel een ervaring rijker en maakte bij momenten een alleraardigste indruk. Dat is de grote winst van de talenten uit de Domstad.

Thuis
De eerste thuiswedstrijd van Jong FC Utrecht van dit seizoen is wat volgt. Die partij is op maandag 15 augustus in Stadion Galgenwaard, waar die dag FC Dordrecht de tegenstander is van de manschappen van Pronk.

NAC Breda - Jong FC Utrecht 4-1 (1-0)
36. Jeff Stans 1-0
51. Cyriel Dessers 2-0
59. Rodney Antwi 2-1
71. Bodi Brusselers 3-1
82. Gianluca Nijholt 4-1

Gele kaart: Mounir El Allouchi (NAC Breda).

Toeschouwers: 12.285.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling NAC Breda:
Jorn Brondeel; Fabian Sporkslede, Kevin van Diermen, Olivier Rommens, Ashley Smith-Brown (85. Gino Demon); Robbie Haemhouts, Gianluca Nijholt, Jeff Stans; Mounir El Allouchi (65. Bodi Brusselers), Cyriel Dessers, Danny Verbeek (78. Giovanni Korte).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Ali Ulusoy, Maarten Peijnenburg (46. Odysseus Velanas), Junior van der Velden, Tim Brinkman; Rick van der Meer (64. Nick Lim), Mitchell van Rooijen, Hamza Boukhari, Sylla Sow; Rodney Antwi (72. Nick Venema), Dani van der Moot.

Onderlinge resultaten

16 Januari 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Utrecht
vs
NAC Breda
2  
5 Augustus 2016
20:00
Jupiler League - regulier
  4
NAC Breda
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres