Pronk: 'We stonden er echt als team'

21 juli 2016

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blikt terug op oefenduel met Wolverhampton Wanderers Reserves.

Jong FC Utrecht versloeg vanavond (donderdag) Wolverhampton Wanderers Reserves met 2-1. Toch stapte trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse Jupiler League-formatie na negentig minuten voetbal bepaald niet met een goed gemoed van het veld in Rheden. FCUtrecht.nl blikte met de oefenmeester terug op het duel met de Engelsen.

“We kregen te maken met zeker vijf schandalige tackles op onze spelers”, baalde Pronk. Hij zag de middenvelders Rick Mulder en Karim Loukili geblesseerd het veld verlaten door de charges van de Engelse spelers. Ali Ulusoy (twee keer) en Mitchell van Rooijen bleef een dergelijke aftocht bespaard, simpelweg omdat ze op tijd konden wegspringen. “Er stond een enorme spanning op de ploeg van onze tegenstander. Kijk, een mannelijke, goede wedstrijd: prima! Maar dit kan nooit de bedoeling zijn.”

‘Schitterende goal’
Opgejaagd of niet, de spelers van Jong FC Utrecht lieten goed voetbal zien. En wonnen dus ook van het team uit Wolverhampton, dat liefst tien jeugdinternationals bevatte. “Ik heb vandaag een heleboel goede dingen gezien”, vertelde Pronk. “Na zestien seconden stonden we al op voorsprong. De 1-0, dat was een schitterende goal. Daarnaast zag ik goede dingen voor wat betreft spelverplaatsing, loopacties van de spitsen. Het zijn dingen waar we op trainen en die zie je terug. Dat is prettig.”

Teamspirit
“Wat er gebeurt, gebeurt er. Maar wij gaan die 2-1 voorsprong hier niet uit handen geven. Dát was wat ik zag bij de ploeg tijdens de tweede helft”, vervolgde Pronk langs het veld van SC Rheden. “We stonden er echt als team. Dat is belangrijk. Dat zal nodig zijn dit seizoen in de Jupiler League, waarin relatief mannelijk en volwassen wordt gespeeld.”

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres