Pronk: 'Leuk, leerzaam en goed duel'

25 juli 2016

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blikt terug op de oefenpartij tegen Jong sc Heerenveen.

Met 1-3 moest Jong FC Utrecht vanmiddag (maandag) buigen voor Jong sc Heerenveen. Op Sportcomplex Zoudenbalch won de ervaring het van de jeugdigheid. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk na afloop van de partij op om terug te blikken op het treffen met de Friezen.

“Wat de voornaamste les van vandaag is? Het volhouden van je speelwijze. Hoe lang ben je in staat om als team te blijven spelen, in een hoog tempo? Welke keuzes maak je, als je speelt tegen een ploeg zoals dit Jong sc Heerenveen, dat qua niveau eerder Eredivisie was dan Jupiler League”, zei trainer/coach Robin Pronk. “Het gaat dan om slimmigheidjes. De eerste goal tegen? Een spelhervatting. De tweede tegentreffer? Balverlies van ons, nadat we nota bene zelf een inworp kregen in de buurt van hun doel.”

Ondersteunen, opleiden en presteren
Kortom: leermomenten te over voor de beloftenploeg van de Utrechters. En hoewel dat team uitkomt in de Jupiler League, staat Jong FC Utrecht meer te doen dan punten pakken alleen. “Het gaat om ondersteunend zijn aan het eerste elftal, opleiden en presteren”, vat Pronk samen. “We zijn nu in feite pas voor de tweede week teamgericht bezig in deze voorbereiding. We zullen het in de competitie, zeker in de beginfase van het seizoen, echt nog wel zwaar krijgen.”

‘Leuk, leerzaam en goed’
En juist daarom was het treffen met Jong sc Heerenveen ook zo prettig. Goede tegenstand, mooie test. “Dit was een hartstikke leuk, leerzaam en goed duel”, aldus Pronk. “Een uitstekende wedstrijd om te spelen in deze fase van de voorbereiding. Het resultaat, 1-3, dat is op dit moment nog van ondergeschikt belang.”

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres