Pronk: 'Een prachtig begin'

15 juni 2016

Voor Jong FC Utrecht begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen Jupiler League-titelkandidaat NAC Breda. Althans, volgens het conceptspeelschema dat de KNVB gistermorgen publiceerde. Trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg sprak met FCUtrecht.nl over het wedstrijdprogramma.

“NAC Breda-uit is voor ons een prachtig begin van de competitie. Als je daar speelt in een vol stadion, dan weet je meteen dat je begonnen bent. En dan kunnen onze jonge spelers direct ervaren hoe het is om een echte betaald voetbal-wedstrijd te spelen”, aldus Pronk.

Het gros van de kern van Jong FC Utrecht heeft met spelen in de Jupiler League nog geen ervaring. “We zullen moeten wennen aan het niveau en ons moeten ontwikkelen”, weet Pronk. “We zijn en blijven een beloftenteam. Daarbij gaat het opleiden van spelers hand in hand met het leveren van prestaties en het ondersteunend zijn aan het eerste elftal.”

“Wat dat betreft verandert er niets”, benadrukt de oefenmeester. “Maar het podium, dat verandert wél. We spelen 38 wedstrijden, voetballen in stadions, komen op televisie. Dat komt de ontwikkeling van de spelers alleen maar ten goede. Nu we het conceptschema hebben gezien, gaat het nog meer leven. NAC Breda-uit is een prachtige wedstrijd om tijdens de voorbereiding naartoe te werken.”

Het conceptspeelschema van Jong FC Utrecht is HIER te lezen.  

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres