Jong FC Utrecht zes keer op De Westmaat

27 juli 2016

Beloftenteam dit seizoen regelmatig te gast bij IJsselmeervogels.

Zes competitiewedstrijden van Jong FC Utrecht worden gespeeld aan de rode zijde van De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg. De overige dertien thuisduels werkt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk af in Stadion Galgenwaard.

De beloftenploeg van FC Utrecht wijkt op gezette tijden uit naar Ijsselmeervogels om het hoofdveld van Stadion Galgenwaard tijdens het speelseizoen te ontlasten. Het betreft de thuisduels van Jong FC Utrecht tegen Helmond Sport (vrijdag 30 september), MVV (vrijdag 21 oktober), FC Emmen (vrijdag 2 december), Jong PSV (vrijdag 3 februari), Achilles’29 (vrijdag 10 maart) en FC Eindhoven (vrijdag 17 maart).

“Het geniet onze voorkeur om thuiswedstrijden in onze eigen thuishaven te spelen, Stadion Galgenwaard”, zegt Operations Manager Raimond de Haas van FC Utrecht. “Om de kwaliteit van het veld te waarborgen voor de wedstrijden van de hoofdmacht van FC Utrecht, Jong FC Utrecht én het EK voor vrouwen dat in de zomer van 2017 deels in Utrecht wordt afgewerkt, hebben we besloten verdeeld over het seizoen zes keer naar een andere speellocatie uit te wijken. Het is de eerste keer dat wij met een team aantreden in de Jupiler League, dus organisatorisch moeten we ondervinden wat dit inhoudt. Na het seizoen worden al onze keuzes grondig geevalueerd.”

De faciliteiten van Sportcomplex Zoudenbalch voldoen niet aan de eisen die worden gesteld aan Jupiler League voetbal, hetgeen De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg te bieden heeft wél. Beide ploegen bereikten eind vorige week overeenstemming over de incidentele speellocatie.

Gouden Seizoenkaarthouders van FC Utrecht hebben gratis toegang tot alle competitiethuiswedstrijden van Jong FC Utrecht. Ook de zes duels die bij IJsselmeervogels worden gespeeld. “We beseffen ons terdege dat het niet voor iedereen zomaar mogelijk is om naar Bunschoten-Spakenburg af te reizen. Daarom bieden we bij de zes wedstrijden die onze beloftenploeg speelt op De Westmaat gratis busvervoer aan van Stadion Galgenwaard naar De Westmaat en vice versa voor de houders van een Gouden Seizoenkaart. Hierover krijgen de seizoenkaarthouders nog bericht.”

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres