Doelpuntloos duel in Deventer

27 november 2017

Jong FC Utrecht speelt in De Adelaarshorst met 0-0 gelijk tegen Go Ahead Eagles.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft aan het bezoek aan Deventer een punt overgehouden. Het Jupiler League-treffen met Go Ahead Eagles eindigde aan de Vetkampstraat vanavond (maandag) zoals het begon: 0-0.

De eindpass. Eigenlijk duurt het tot speelminuut 88 voordat-ie eens helemaal, voor de volle honderd procent, goed is bij Jong FC Utrecht. Lukas Görtler is het die de bal verzendt, Nick Venema neemt ‘m in ontvangst. Geen sinecure, maar de spits uit Austerlitz controleert de bal en staat dan oog in oog met Sonny Stevens. Venema heeft de winnende op z’n voet, maar stuit op de doelman van Go Ahead Eagles. En dus blijft het 0-0 in Deventer.

Loodzwaar
Dat is jammer, met name voor Jong FC Utrecht. Die ploeg laat prima veldspel zien op de loodzware, door en door natte grasmat aan de Vetkampstraat. Soms komen de Domstedelingen door de Deventer linies heen met krachtige rushes, dan weer met combinatiespel. Maar steeds is het einde hetzelfde: de allesbeslissende bal komt niet aan, waardoor de mogelijkheid om te scoren veelal niet eens ontstaat.

Schoten
Ja, natuurlijk, schoten van afstand zijn er wel. Chris David probeert het enkele keren, tegen z’n oude cluppie. Matty Willock onderneemt ook wat pogingen, Tim Brinkman lost nog een schot, Venema beproeft ook zijn geluk. Maar echt zenuwachtig worden de Overijsselse voetballers daar niet van.

Paal
Dat is geheel wederzijds. Go Ahead Eagles klopt zo nu en dan wel aan de Utrechtse poort, maar doet dat steeds met dusdanig weinig overtuiging en zo weinig doortastend, dat de beloftenspelers uit de Domstad er bepaald niet door in paniek raken. Eén keer is Jong FC Utrecht machteloos. Maar dan zit het mee: een schot van Stefano Beltrame eindigt op de paal.

Via Eemdijk naar Emmen toewerken
De beloftenploeg van FC Utrecht speelt morgen (dinsdag) een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen vv Eemdijk. Die pot begint om 20.00 uur. Dat geldt ook voor de volgende competitiewedstrijd die het team van trainer/coach Robin Pronk speelt. Op maandag 4 december is FC Emmen in Stadion Galgenwaard de tegenstander.

Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

Toeschouwers: 6.118.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Sonny Stevens; Joey Groenbast, Rick Ketting, Xandro Schenk, Orhan Dzepar; Stefano Beltrame, Sjoerd Overgoor (74. Brem Soumaoro); Joey Suk, Givan Werkhoven (82. Patrick Maneschijn), Pieter Langedijk (74. Sander Thomas); Sam Hendriks.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Giovanni Troupée, Maarten Peijnenburg, Junior van der Velden (70. Robin Zwartjens), Tim Brinkman; Odysseus Velanas, Matty Willock, Chris David (85. Karim Loukili), Jeredy Hilterman (46. Sylla Sow); Lukas Görtler, Nick Venema.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres