Beloftenploeg komt in Nieuwegein laat op stoom

2 juli 2016

De beloftenploeg van FC Utrecht was vanmiddag (zaterdag) in Nieuwegein een paar maatjes te groot voor Eersteklasser Geinoord. Met een 8-2 overwinning stapten de Utrechtse talenten van het kunstgrasveld van Sportpark Parkhout af.

Een klein uur gespeeld bij Geinoord - Jong FC Utrecht en de stemming langs de lijn in Nieuwegein is, zeker bij de leden van de thuisspelende Eersteklasser, opperbest. Het staat op dat moment namelijk 2-1 voor de amateurploeg van Dick Kooijman en wetende dat hetzelfde affiche een jaar eerder nog een 8-0 nederlaag opleverde voor de Nieuwegeiners, is dat best een prettig uitgangspunt.

Juichen
Maar in het laatste deel van de wedstrijd gaan de talenten van FC Utrecht op hun strepen staan. Schakelen ze op van de derde naar de vierde en van de vierde naar de vijfde versnelling. En dan gaat het ineens hard. Een een tijdsbestek van een half uur gaat het van 2-1 voor Geinoord naar 2-8 voor de Utrechtse Jupiler League-voetballers.

Hattrick
Een officieuze hattrick laat Nick Venema noteren. De 17-jarige aanvaller kopt de 2-3 binnen, staat op de goede plaats en schuift de 2-4 tegen de touwen en bepaalt in de slotminuut van de wedstrijd de eindstand op 2-8. Dat doet de aanvaller met een vlammend schot, waarop de keeper van de Nieuwegeiners geen schijn van kans heeft.

Goals
Goed; er zijn dus nog vijf Utrechtse goals te zien in Nieuwegein. Dat is prettig, maar zeker zo voornaam is het dat alle veldspelers van de ploeg van trainer/coach Robin Pronk in deze fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zestig speelminuten kunnen maken. Een mengeling van talenten uit de A-jeugd, beloftenteamspelers en stagiaires blijkt tot vele en mooie aanvallen in staat en naast Venema schieten ook Sylla Sow, Maarten Peijnenburg, Ryan El Azrak, Rodney Sneijder en Hamza Boukhari zich naar een extra vermelding in de wedstrijdkarakteristieken.

Maritiem Toernooi
Jong FC Utrecht werkt op het trainingsveld en in het krachthonk nu verder en toe naar woensdag. Die avond, om 19.00 uur, speelt het team van Pronk in Den Helder tegen de Helderse Selectie. Dat duel maakt deel uit van het Maritiem Toernooi.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres