Beloftenploeg buigt voor Friese routine

25 juli 2016

Jong FC Utrecht met 1-3 onderuit tegen Jong sc Heerenveen.

Jong FC Utrecht heeft vanmiddag (maandag) in een onderhoudende vriendschappelijke wedstrijd aan het kortste eind getrokken tegen Jong sc Heerenveen. De Friezen, dankzij doelpunten van de 25-jarige Henk Veerman en de 24-jarige Mitchell te Vrede, wonnen in Utrecht met 1-3.

Natuurlijk; het is Jong FC Utrecht tegen Jong sc Heerenveen. Maar al voordat de wedstrijd begint, valt het velen langs de lijn op dat de Friezen over een relatief ervaren team beschikken. Met centraal in de achterhoede Branco van den Boomen, met op het middenveld Simon Thern en met in de voorste linie de 25-jarige Henk Veerman en de 24-jarige Mitchell te Vrede.

Hop, hop, hop
Dat is, vanuit een Utrechts perspectief bekeken dan toch, bijzonder prettig. Het betekent namelijk dat de talenten uit de Domstad serieus op de proef worden gesteld door voetballers met de nodige ervaring in de Eredivisie. Een prima leermoment. Op slag van rust blijkt dat maar weer eens. Balverlies van Jong FC Utrecht in de buurt van het Friese doel; en dan ineens gaat het snel. Hop, hop, hop, Henk Veerman die intikt en het staat 1-2, terwijl een paar tellen eerder de bal nog in Utrechts bezit is.

Veerman opent de score
Diezelfde Veerman is het die de score opent na een kwartier spelen. Vanuit een knap aangesneden hoekschop van Rewan Amin kopt bij de tweede paal Stefan Gartenmann de bal terug. Het leer eindigt voor de voeten van de boomlange, sterke spits. En die tikt de 0-1 binnen.

Snel weer gelijk
Nog geen minuut kunnen de Friezen genieten van hun voorsprong. Een mooie aanval van Jong FC Utrecht resulteert in de gelijkmaker. De bal komt in het bezit van Sylla Sow en vanuit een lastige hoek joekelt hij de bal tegendraads binnen; knap werk van de spits, 1-1 de nieuwe stand.

Te machtig
Uiteindelijk zijn het de ervaren spelers van Jong sc Heerenveen die het verschil maken. Letterlijk ook, want na de twee treffers van Veerman doet Te Vrede op zijn beurt ook een duit in het doelpuntenzakje. De vierde en de laatste van de middag: 1-3.

Zaterdag weer een test
De volgende oefenpartij van Jong FC Utrecht is aanstaande zaterdag. Dan neemt het talententeam van trainer/coach Robin Pronk het op Sportpark Middelmors op tegen Rijnsburgse Boys. Het duel in Rijnsburg begint om 14.30 uur.

Jong FC Utrecht - Jong sc Heerenveen 1-3 (1-2)
15. Henk Veerman 0-1
16. Sylla Sow 1-1
40. Henk Veerman 1-2
74. Mitchell te Vrede 1-3 

Toeschouwers: 200. 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Tafari Moore (67. Ali Ulusoy), Rick van der Meer, Junior (67. Jelle de Lange), Bram van Eijk (63. Tim Brinkman); Darren Rosheuvel (46. Maarten Peijnenburg), Mitchell van Rooijen (67. Odysseus Velanas), Hamza Boukhari (67. Rodney Antwi), Sylla Sow; Gyrano Kerk (46. Dani van der Moot), Jan-Willem Tesselaar (75. Nick Venema).

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Wieger Sietsma; Rannick Schoop, Stefan Gartenmann, Branco van den Boomen, Jair Oosterlen; Rewan Amin, Willem Huizing, Luka Zahovic (58. Jordy Bruijn); Simon Thern (58. Michel Vlap), Henk Veerman, Mitchell Te Vrede.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres