Beloftenploeg beleeft verhitte oefenpartij

21 juli 2016

Jong FC Utrecht wint met 2-1 van over de grens spelend Wolverhampton Wanderers Reserves.

Een verhitte vriendschappelijke voetbalpartij werd door Jong FC Utrecht vanavond (donderdag) in Rheden met 2-1 gewonnen. De tegenstander, Wolverhampton Wanderers Reserves, ging regelmatig over de grens van het op een voetbalveld toelaatbare.

Liever heb je het ‘gewoon’ over goed uitgespeelde aanvallen, over mooie vrije trappen, over heroïsche daden. Maar wie terugblikt op de oefenwedstrijd Jong FC Utrecht - Wolverhampton Wanderers Reserves kan niet anders dan ingaan op het spel van de ploeg uit Engeland. Dat was soms net óp de grens, maar ook een keer of zes er ver, héél ver over.

Twee uitvallers
Twee spelers van Jong FC Utrecht moeten na een waanzinnige overtreding van één van de spelers uit Wolverhampton de strijd staken. Eerst is dat linksmidden Rick Mulder, een minuut of vijf voor de rust. Tien minuten na de pauze is Karim Loukili de ongelukkige die ongekend hard in aanraking komt met een stel stalen noppen uit Engeland, en moet ook de aanvallende middenvelder het veld verlaten. Het arbitrale trio laat veel te veel toe, grijpt niet of nauwelijks in - de kaarten worden zelfs op zak gehouden - en dat zorgt ervoor dat de oranjezwarten alleen maar meer geneigd zijn de grens op te zoeken.

Goal na zestien seconden
De wedstrijd begint zo mooi. Precies zestien tellen zijn er gespeeld als Jong FC Utrecht op voorsprong komt. Mulder is het die met een goede steekbal Dani van der Moot voor keeper Harry Burgoyne zet. De centrumspits van de beloftenploeg kan gaan voor eigen succes, maar heeft oog voor teamgenoot Gyrano Kerk en speelt de watervlugge aanvaller aan. Die schiet de 1-0 binnen.

Kallon treft doel
Een half uur later moet Burgoyne opnieuw de bal uit het net vissen. Issa Kallon is het die de marge verdubbelt met een even hard als geplaatst schot: 2-0. Jong FC Utrecht beloont op die manier het sterke spel dat het speelt tegen een Wolverhampton Wanderers Reserves, dat met niet minder dan tien jeugdinternationals - van Ierland, Schotland, Wales, Slowakije en Engeland - naar Nederland is gekomen voor een trainingskamp en dit seizoen nog ongeslagen is.

Reid rost raak
Halverwege de tweede helft, waarin de Wolves wat meer op de helft van de Utrechters komen te spelen, maakt jeugdinternational Bradley Reid van Wales de 2-1. De bonkige midvoor joekelt de bal hard in de verre kruising, buiten bereik van een andere jeugdinternational: Jong FC Utrecht’s Thijmen Nijhuis.

Bitter wint het van zoet
Jong FC Utrecht maakt in de slotfase van de wedstrijd een vuist, bijt van zich af en sleept de overwinning over de streep. Maar door het uitvallen van Mulder en Loukili als gevolg van harde overtredingen is de 2-1 overwinning er één die meer bitter dan zoet smaakt voor het team van trainer/coach Robin Pronk, dat morgen (vrijdag) het trainingskamp dat het in Rheden heeft belegd afrondt.  

Jong FC Utrecht - Wolverhampton Wanderers Reserves 2-1 (2-0)
1. Gyrano Kerk 1-0
32. Issa Kallon 2-0
64. Bradley Reid 2-1

Toeschouwers: 150.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Ali Ulusoy, Maarten Peijnenburg, Jelle de Lange (67. Junior), Tim Brinkman (46. Bram van Eijk); Darren Rosheuvel (46. Rick van der Meer), Issa Kallon (46. Mitchell van Rooijen), Rick Mulder (43. Odysseus Velanas), Karim Loukili (56. Hamza Boukhari); Gyrano Kerk (46. Sylla Sow), Dani van der Moot (67. Jan-Willem Tesselaar).

Opstelling Wolverhampton Wanderers Reserves:
Harry Burgoyne; Brandon Ball (78. Cameron John), Aaron Simpson, Regan Upton, Anthony Breslin (85. Adam Osbourne); Connor Hunte (61. Joe Delacoe), Conor Levingston (46. Dan Armstrong), Ross Finnie, Will Randall (46. Dan McKenna); Christián Herc (61. Morgan Gibbs-White), Aaron Collins (61. Bradley Reid).

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres