Het beloftenelftal van FC Utrecht heeft dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen Jong VV Bennekom, in het kader van de Alternatieve Beloftencompetitie, overtuigend gewonnen. Na de 0-3 overwinning vorige week tegen Jong V.V. De Meern, was dit voor de mannen van trainer/coach Jean-Paul de Jong weer een prima resultaat.

De eerste echte grote kans van de wedstrijd was al na één minuut voor de thuisploeg. Slordig balverlies in de Utrechtse verdediging bracht de spits van Bennekom in stelling, maar gelukkig voor de Utrechters was keeper Paul van der Helm wel bij de les en hield hij op bekwame wijze zijn doel schoon. Het arbitrale trio, onder prima leiding van scheidsrechter Knetsch, kreeg daarna een dominant Jong FC Utrecht te zien. Al in de vierde minuut was het raak. Een prima actie van Radovan Mitrovic bereikte Kevin van Kippersluis, die met een volley de 0-1 op het scorebord tilde.

Kansen
Het regende daarna dotten van kansen voor Jong FC Utrecht. Vooral Soufyan Moro, Maikel Lange en Elroy Pappot kregen een paar uitgelezen mogelijkheden de voorsprong te verdubbelen. Na 36 minuten was het dan eindelijk wel raak. Een mooie steekbal van Elroy Pappot bereikte de voluit sprintende Radovan Mitrovic, die beheerst binnentikte: 0-2.

De Utrechtse beloften wilden echter meer in deze fase van de wedstrijd. Nadat een speler van de thuisclub met een gele kaart vijf minuten aan de kant mocht nadenken, gezien de huidige plannen van de KNVB een goed idee voor alle amateurwedstrijden, was het weer Van Kippersluis die via de handen van de keeper van vv Bennekom de lat teisterde. Het leverde niet meer dan een corner op. Vlak voor rust viel de mooiste goal van de avond te noteren. Het was Elroy Pappot die met een fantastisch afstandsschot en via de binnenkant van de paal de 0-3 scoorde. Zelfs het thuispubliek stond hierbij te applaudisseren.

Verse krachten
In de tweede helft ging Jong FC Utrecht met drie verse krachten weer op zoek naar een gaatje in de verdediging van de thuisploeg. Al na drie minuten was het 0-4. Nu was het invaller Aleksander Bjelica die een prachtige dieptepass op Van Kippersluis gaf. Laatstgenoemde speelde keurig de keeper uit en tikte de bal binnen. De eerste echte kans in de tweede helft voor de thuisploeg viel pas twintig minuten voor tijd te noteren. Ook nu was keeper Paul van der Helm de situatie de baas. Nadat Cedric Badjeck nog de lat had geraakt, was het Radovan Mitrovic die het slotakkoord van de avond had. Een pass van middenvelder Maikel Lange werd correct afgerond: 0-5.

Nadat het applaus van het publiek in ontvangst was genomen, bedankte trainer/coach Jean-Paul de Jong zijn ploeg voor de zeer gedisciplineerde speelwijze. Iedereen was gelukkig ongeschonden uit de strijd gekomen, alleen was er wat kritiek op het aantal gescoorde doelpunten.

Volgende week dinsdag gaat Jong FC Utrecht voor de reguliere competitie op bezoek bij Jong FC Twente.