Jong FC Utrecht speelde zaterdagmiddag, op een zonnig Sportcomplex Zoudenbalch, zijn eerste oefenduel in de voorbereiding van het seizoen 2013/2014. De ploeg van trainer Ab Plugboer, die het roer overnam van Jean-Paul de Jong, won op eigen veld met 4-3 van Team Koot Azur.

Niet van alle elf spelers die startten bij Jong FC Utrecht was het duel tegen Team Koot Azur hun eerste duel van het seizoen. Liefst zeven van de elf spelers die aan de aftrap stonden, kwamen deze week ook voor de hoofdmacht in actie.

Team Koot Azur is een gelegenheidselftal bestaande uit voetballers uit binnen- en buitenland die nog geen broodheer hebben en zich tijdens wedstrijden en trainingen in de zomerperiode onder de aandacht kunnen spelen bij betaaldvoetbalclubs.

Van Wingerden & Van der Stoep
De thuisclub begon voortvarend. Al in de tweede minuut maakte Remco van Wingerden de 1-0 uit een voorzet van Jordy van der Winden. Daarna ging de wedstrijd een tijd gelijk op. FC Utrecht had overwicht, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Ook aan de andere kant was er geen echt gevaar voor het doel. Na een corner van Koot Azur ging een bal uit de kluts voorlangs en een afstandsschot even later was een makkelijke prooi voor keeper Paul van der Helm.

Na de drinkpauze was het Romano van der Stoep die het veldoverwicht dan toch in een tweede doelpunt omzette. Hij kopte een uitstekende voorzet van Jordy Balk tegen de touwen: 2-0. Na dit doelpunt voerde Team Koot Azur de druk wat op. Met goed veldspel kwam Team Koot Azur beter in de wedstrijd en werd het de bovenliggende partij. Een knappe redding van Van der Helm en een bal net naast het doel zorgden ervoor dat FC Utrecht voorsprong behield tot de rust.

Strafschop
Koot Azur begon gedreven aan de tweede helft en ging duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. FC Utrecht kwam in deze fase minder aan zijn aanvalsspel toe, maar bleef overeind. Het eerste Utrechtse gevaar was een schot van Moro, dat knap door de doelman werd gekeerd. In de 64ste minuut was het opnieuw Moro die versnelde richting het vijandelijke doel. Hij werd gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Kevin van Kippersluis maakte hiervan dankbaar gebruik en schoot de 3-0 binnen.

Doelpuntenreeks
In de 80ste minuut van de wedstrijd profiteerde Shabir Isoufi van een foutje van doelman Van der Helm en schoot de 3-1 binnen. Op dat moment stond FC Utrecht al even met negen man, omdat Jordy van der Winden en Gyliano van Velzen geblesseerd het veld moesten verlaten. Hierdoor kreeg de tegenpartij meer ruimte en kwamen er ook meer kansen. Uit deze kansen volgde ook de 3-2. Archange Nkumu tekende hiervoor met een geplaatst schot in de rechterhoek.

Een minuut later lag de bal aan de andere kant alweer in het net. Nassir el Aissati stuurde met een lange bal vanaf rechts Kevin van Kippersluis weg. Van Kippersluis pikte de bal aan de linkerkant op en kon na sterk doorzetten zelf inschieten: 4-2. In de 88ste minuut zette Christophe Lowinksy met een afstandsschot de eindstand op het bord: 4-3.

Jong FC Utrecht – Team Koot Azur (2-0) 3-1

1-0 2’ Remco van Wingerden
2-0 33’ Romano van der Stoep
3-0 64’ Kevin van Kippersluis (pen)
3-1 80’ Shabir Isoufi
3-2 85’ Archange Nkumu
4-2 86’ Kevin van Kippersluis
4-3 88’ Christophe Lowinksy

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm; Jordy Balk, Myenti Abena, Darren Rosheuvel, Jordy van der Winden (60. Collin Seedorf); Nassir el Aissati, Thijs van Hofwegen (45. Gyliano van Velzen), Remco van Wingerden; Daniel van Son (45. Soufian Moro), Romano van der Stoep (60. Carlos Groen), Kevin van Kippersluis.