De volle buit in Bunschoten

2 december 2016

Jong FC Utrecht verslaat FC Emmen met 3-1.

De beloftenploeg van FC Utrecht deed vanavond (vrijdag) goede zaken. Het team van trainer/coach Robin Pronk was op sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg met 3-1 te sterk voor FC Emmen.

Billenknijpen is het. De ene Emmense aanval volgt de andere op, in de slotfase van de wedstrijd. De marge van de Utrechters? Eén treffer. En dus is het koord waarop de talenten uit de Domstad balanceren dun. Knokken is het op het kunstgrasveld van IJsselmeervogels.

Over, uit, sluiten
En het harde werken, dat wordt beloond. De bevrijdende poeier komt van de slof van Hamza Boukhari. De invaller beukt in de eerste minuut van de blessuretijd de bal op doel en ziet hoe het leer, via de hand van FC Emmen-sluitpost Dennis Telgenkamp, over de lijn hobbelt. Tergend langzaam zien de Drenten daarmee hun hoop op een resultaat in de provincie Utrecht verdwijnen: 3-1. Over. Uit. Sluiten.

Van Rooijen schiet raak
In de eerste helft is Jong FC Utrecht de baas op het veld. De beloftenploeg speelt prima voetbal en komt na een kwartier op voorsprong via Mitchell van Rooijen. De Houtenaar ziet vanuit de hoek van het strafschopgebied zijn kans schoon en knalt de bal de verre hoek in. Telgenkamp is kansloos op het schot van de jeugdinternational: 1-0.

Abena kopt binnen
Vlak voor de break verdubbelen de Utrechters de marge. Na wild uitverdedigen van Josimar Lima krijgen de Domstedelingen een corner. Utrechter Rodney Sneijder brengt de bal voor het doel, Telgenkamp verwerkt ‘m maar half en daarvan profiteert Maarssenaar Myenty Abena. De verdediger kopt de bal binnen (2-0).

De rug recht
Het spelbeeld is na de rust heel anders. FC Emmen zet druk en krijgt de nodige kansen, onder meer via de door de Emmenaren van FC Utrecht gehuurde Issa Kallon. Maar keeper Menno Heus heeft op nagenoeg alle Drentse doelpogingen een passend antwoord in huis. De Amersfoorter moet slechts één keer vissen; vlak voor tijd, als Cas Peters een penalty benut. Dat brengt de stand op 2-1 en voert de spanning verder op. Jong FC Utrecht kan ermee omgaan, houdt het hoofd koel en grijpt de volle buit.  

Jong FC Utrecht - FC Emmen 3-1 (2-0)
14. Mitchell van Rooijen 1-0
38. Myenty Abena 2-0
84. Cas Peters (strafschop) 2-1
90+1. Hamza Boukhari 3-1

Gele kaarten: Maarten Peijnenburg, Menno Heus (beiden Jong FC Utrecht) en Oguzhan Türk (FC Emmen).

Toeschouwers: 387.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Ali Ulusoy, Maarten Peijnenburg, Myenty Abena, Tafari Moore (82. Rick van der Meer); Darren Rosheuvel, Odysseus Velanas, Rodney Sneijder; Mitchell van Rooijen (68. Sylla Sow), Rubio Rubin, Rodney Antwi (46. Hamza Boukhari).

Opstelling FC Emmen:
Dennis Telgenkamp; Gersom Klok, Josimar Lima, Tim Siekman, Nick Bakker (59. Youri Loen); Jurjan Mannes (46. Kai Huisman), Oguzhan Türk, Frank Olijve; Issa Kallon, Rogier Krohne (75. Viktor Maier), Cas Peters.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres