In een open wedstrijd met een hoog tempo, waarbij beide partijen wilden voetballen, heeft Jong FC Utrecht de overwinning naar zich toegetrokken door een goal in de eerste helft. Kevin van Kippersluis scoorde voor FC Utrecht en zette daarmee ook direct de eindstand van 1-0 op het scorebord. Kenny Teijsse maakte zijn rentree, nadat hij aan het begin van het seizoen een enkelblessure opliep.

Aangezien deze week geen competitiewedstrijd op het programma stond, oefende Jong FC Utrecht tegen de beloften van Willem II. De Tilburgers staan momenteel bovenaan in Poule B van de Beloftencompetitie. Beide trainers hadden ervoor gekozen om het beloftenelftal in deze oefenwedstrijd aan te vullen met spelers uit de A-jeugd.

Eerste helft
Doordat beide ploegen wilden voetballen en daarin de aanval zochten, ontstond een frisse en open wedstrijd. De eerste grote kans was voor Jong Willem II. Mitch van der Ven kon de kans echter niet doeltreffend afronden. Vervolgens was er een kans voor Jong FC Utrecht, na een goed opgezette aanval over de linkerkant, waarbij Teijsse, Van Kippersluis en Badjeck betrokken waren. De inzet van laatstgenoemde eindigde naast de Tilburgse goal.

Ook een schot van Remco van Wingerden ging naast, maar bij de volgende aanval was het wel raak. Een diepe bal van Yannick Cortie werd door Badjeck doorgekopt op de goed meegelopen Van Kippersluis. De aanvaller schoof de bal achter keeper Jordy Taal. Vlak voor rust kreeg Willem II nog een grote kans op de gelijkmaker. Uit een corner ontstond een vrije kopkans, maar de bal ging net naast.

Tweede helft
In de tweede helft veranderde het speelbeeld iets. Jong Willem II kreeg meer controle en nam vaker het initiatief. Doordat Willem II meer risico nam, ontstond er ook meer ruimte aan de andere kant voor FC Utrecht. De wedstrijd lag open en beide ploegen bleven op zoek naar de goal. Aan Tilburgse kant schoot Paul Brok uit de draai een keer net naast. Andere doelpogingen waren geen probleem voor keeper Paul van der Helm. Aan Utrechtse kant waren onder anderen Soufian Moro en Van Kippersluis dichtbij een treffer, maar ook hier ging de bal naast de goal of kon de keeper reddend optreden. De eindstand bleef 1-0 in Utrechts voordeel.

Op maandag 2 december treffen beide ploegen elkaar weer, dit keer in de competitie. Deze wedstrijd wordt gespeeld bij Willem II en begint om 18.30 uur. Volgende week speelt Jong FC Utrecht in de competitie uit tegen Jong Roda JC Kerkrase. Ook bij deze wedstrijd wordt om 18.30 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht - Jong Willem II 1-0 (1-0)

1-0 37’ Kevin van Kippersluis

Gele kaart: Carlos Groen

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Laurens van der Voort, Joey Papamelodias, Yannick Cortie, Kenny Teijsse (45’ Hamza Boukhari), Darren Rosheuvel, Remco van Wingerden (45’ Colin Seedorf), Soufian Moro, Daniël van Son, Kevin van Kippersluis, Cedric Badjeck (45’ Carlos Groen).

Opstelling Jong Willem II: Jordy Taal, Mattheys Kuypers, Clemens Rijnvos, Maxim Deckers, Renan Zanelli, Simon van Zeelst (Ryan Sanusi), Justin Mathieu, Mitch van der Ven, Paul Brok, Jordy Vleugels, Thomas Schilders (Stijn Derkx).