Jong FC Utrecht verslaat FC Eindhoven

9 oktober 2014

Hamza Boukhari schiet Utrechtse beloften naar oefenzege op Jupiler League-topploeg (1-0).

Het beloftenteam van FC Utrecht heeft vanmiddag (donderdag) een knap resultaat geboekt. De Utrechtse talenten waren in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 te sterk voor het eerste elftal van FC Eindhoven, dat vierde staat in de Jupiler League en in die competitie zijn laatste zes duels winnend afsloot.

Nee, van voetbalspektakel is deze middag op het hoofdveld van Sportcomplex Zoudenbalch geen sprake; of weinig dan toch zeker. Jong FC Utrecht is weliswaar wat beter dan het eerste elftal van FC Eindhoven, maar slaagt er voor de pauze amper in om tot goede kansen te komen. En ook na de rust is er van een kansenregen allerminst sprake voor de Domstedelingen, die desondanks wel méér mogelijkheden krijgen dan de Eindhovenaren. Onder anderen Sofyan Amrabat, Cedric Badjeck en Nassir El Aissati delen wat plaagstootjes uit.

Als een huis
De Brabantse Jupiler League-topploeg, die in blakende vorm verkeert, krijgt het op zijn beurt amper voor elkaar de jongelingen in de Utrechtse defensie te doen wankelen. Onder leiding van aanvoerder Jeff Hardeveld geeft de Jong FC Utrecht-achterhoede amper een kans weg. En op het moment dat dat dan toch gebeurt, eigenlijk maar één keer, is het buitenspel en worden Roald van Hout en Tom Boere, die samen door de linies zijn gebroken, teruggefloten.

Eén goal beslissend
Kortom: Jong FC Utrecht – FC Eindhoven is zo’n wedstrijd waarbij je gaandeweg sterk de indruk krijgt dat de ploeg die de eerste goal maakt, ook de ploeg is die aan het langste eind trekt. En zo geschiedt. Tien minuten voor tijd schudt Hamza Boukhari knap Sebastiaan de Wilde van zich af, om vervolgens vrij voor goalie Phil van den Broek de bal onder de keeper door in het doel te schuiven: 1-0.

Opnieuw Jupiler League-tegenstander geklopt
Zo boekt Jong FC Utrecht voor de tweede keer dit seizoen een overwinning op een Jupiler League-ploeg. Enkele weken geleden waren de manschappen van trainer/coach Robin Pronk al te sterk voor de nummer negen van die competitie: Jong Ajax. Dat werd door Jong FC Utrecht in Amsterdam in een oefenduel met 0-2 geklopt.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 1-0 (0-0)
80. Hamza Boukhari 1-0

Toeschouwers: 150.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Yemaro Hoogdorp, Laurens van der Voort, Jeff Hardeveld, Jordy van der Winden (58. Sten Admiraal); Nassir El Aissati, Sofyan Amrabat, Darren Rosheuvel; Hamza Boukhari, Cedric Badjeck (71. Menno Bark), Gyliano van Velzen (46. Rodney Antwi).

Opstelling FC Eindhoven:
Luke Kairies (67. Phil van den Broek); Maxime Gunst (46. Fries Deschilder), Sebastiaan de Wilde, Chiro N’Toko (46. Norichio Nieveld), Sidney Gakpo (46. Jens van Son); Mitch van der Ven (46. Junior Dos Santos), Jason Bourdouxhe, Tibeau Swinnen; Torino Hunte (46. Roald van Hout), Anthony van den Hurk (81. Josemar Makiavala), Miguel Lopes (46. Tom Boere).

meer foto's op www.rij13sportfotografie.nl

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres