Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd de uitwedstrijd bij Jong de Graafschap te winnen. Na een goede eerste helft was de ruststand 0-2, maar in de tweede helft liepen de Doetinchemmers uit naar een 4-2 eindstand. De Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Thijs van Hofwegen en Daniël van Son. Marcus Nilsson maakte weer zijn eerste speelminuten na een lange blessure.

Eerste helft
Jong FC Utrecht startte de wedstrijd rommelig, maar wist na tien minuten grip op het spel te krijgen. De beloften lieten goed voetbal zien met veel positiewissels en kwamen meerdere keren dreigend voor de goal. De voorsprong bij rust was dan ook verdiend. In de veertiende minuut gaf Sean Klaiber een goede steekbal op Thijs van Hofwegen na een solo vanaf het middenveld. Van Hofwegen schoot de bal laag in de rechterhoek en zette de stand op 0-1. Vijf minuten later mocht Daniël van Son afmaken na een goede voorzet van Aleksandar Bjelica. De verdediger kwam op, passeerde een paar tegenspelers en gaf breed op van Son, die keurig afrondde.

Kanteling
De tweede helft was nog maar enkele minuten begonnen toen Kars Vierwind op de Utrechtse goal schoot. De keeper verkeek zich op de stuit die de bal maakte op het kunstgras en zag de bal achter zich in de goal verdwijnen. De stand was 1-2 en de spanning was terug in de wedstrijd. Ondanks dat Utrecht voetballend de bovenliggende partij bleef, was het de Graafschap dat bleef scoren. Binnen 19 minuten kreeg Jong FC Utrecht vier tegengoals te verwerken en werd de wedstrijd uit handen gegeven. Trainer Ab Plugboer probeerde het tij nog te keren door met Soufyan Moro en Kevin van Kippersluis twee frisse spitsen te brengen, maar deze wissels mochten niet baten.

Gezien het overwicht en de gecreëerde kansen had er meer in gezeten, maar Jong de Graafschap toonde zich in de tweede helft vele malen effectiever, was de conclusie na afloop. Als FC Utrecht de kansen om had kunnen zetten in goals, was de wedstrijd gespeeld geweest. Nu werd de Graafschap door persoonlijke fouten terug in de wedstrijd geholpen en konden zij de overwinning naar zich toe trekken.

Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma. Om wel in het wedstrijdritme te blijven speelt Jong FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen Jong Willem II. De wedstrijd begint om 16:00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch.

Scheidsrechter: Stijn Berben

0-1 14’ Thijs van Hofwegen

0-2 19’ Daniël van Son

1-2 49’ Kars Vierwind

2-2 55’ Nathan Kabasele

3-2 60’ Nathan Kabasele

4-2 68’ Koen Maertzdorf

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Marcus Nilsson (45’ Laurens van der Voort), Jordi Balk, Aleksandar Bjelica, Yannick Cortie, Sean Klaiber, Nassir el Aissati, Thijs van Hofwegen, Daniël van Son (59’ Soufyan Moro), Gyliano van Velzen, Bob Schepers (67’ Kevin van Kippersluis)